Un brad de peste 10 metri a fost împodobit la catedrala din oraș

Un brad de peste 10 metri a fost instalat și împodobit astăzi la Catedrala Ortodoxă din Făgăraș. De aceste lucruri s-au îngrijit tinerii cetei din Luța, ceată înființată după 32 de ani de absență a cetei în acest sat. Nu a fost foarte ușor, însă tinerii ajutați și de părinți sau de reprezentanți ai catedralei au reușit să finalizeze prima misiune importantă din cadrul cetei de feciori.

„Suntem împreună cu cetașii din satul Luța, din comuna noastră ca să împodobim bradul adus de Primăria Beclean și Ceata din Luța la catedrală, în mijlocul Țării Făgărașului. În concordanță cu pr. Ciocan am stabilit ca de anul acesta începând, câte o ceată din Țara Făgărașului să doneze catedralei un pom de Crăciun, să-l împodobească și să și colinde. Bucuria Nașterii Domnului o vom anunța cu colindele noastre în Ajunul Crăciunului împreună cu ceata din Luța și cu Grupul Vocal din cadrul Ansamblului Folcloric Junii Becleanului de pe Olt“, ne-a spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

Sunt părintele paroh de la Luța și împreună cu domnul primar, am organizat ceata după 32 de ani. Am vrut să readucem tradiția în satul Luța pentru că se pierde încet, încet obiceiul.“, ne-a spus pr. Sebastian Ivan, paroh la Luța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.