Ce spune directorul Poliției Locale despre faptul că niciun candidat nu a fost admis

Astăzi a avut loc ultima proba din cadrul concursului organizat la Poliția Locală Făgăraș pentru ocuparea a 8 posturi, 4 de debutant și 4 de asistent. Din cei 64 de candidați care și-au depus dosarul, în urma celor cinci probe de concurs niciun candidat nu a reușit să obțină punctajul necesar pentru a fi declarat admis. La interviul de astăzi a participat doar un singur candidat care a fost declarat respins.

Din păcate și ultimul candidat a picat la proba interviului. A avut un blocaj și nu a reușit să răspundă la întrebările comisiei, a fost o chestiune care nu ne-a permis să putem evalua punctele care erau trecute în interviu. Să sperăm că vom reuși să reluăm procedura și să facem totuși angajările pentru că avem  mare nevoie de personal“, ne-a declarat Lucian Petri, directorul Poliției Locale Făgăraș.

Toată lumea se întreabă cum de niciun candidat nu a reușit să obțină note de trecere. Potrivit directorului Poliției Locale care a fost și președintele comisiei de evaluare, candidații nu s-au pregătit corespunzător pentru acest concurs.

Părerea mea este că nu au fost pregătiți. Aceasta este părerea personală pentru că la probele scrise, cu excepția candidatului care astăzi s-a prezentat la interviu au fost punctaje foarte, foarte scăzute.  26 de puncte a avut primul după candidatul de astăzi. Nici nu putea fi vorba de a trece proba scrisă în condițiile în  care nici măcar întrebările care aveau legătură cu specialitatea, respectiv cu activitatea de Polițist Local, nici măcar acelea nu au fost cunoscute în proporție mulțumitoare“, a mai adăugat șeful Poliției Locale.

La proba scrisă s-au prezentat 17 candidați, însă în urma concursului a rămas doar unul singur.

„La proba scrisă au fost cinci întrebări de sinteză. Două puse de către șeful comisiei, respectiv de către mine, întrebări pe specialitate, două subiecte din partea Agenției Naționale a  Funcționarilor Publici și unul din partea conducerii primăriei pe problematica cunoașterii legislației în domeniului administrației publice locale. Majoritatea nu au răspuns deloc la întrebările din partea Agenției Funcționarilor Publici deși respectivele subiecte putea fi consultate pe site-tul ANFP care se dau în general la astfel de concursuri iar tipurile respective de subiecte se regăsesc pe acest site. Cred că nu au avut nici timpul necesar să se pregătească, am auzit discuții de genul că au așteptat să vadă dacă trec proba sportivă și abia după aceea s-au apucat de învățat. Vă dați seama că în 3-4 zile nu poți să asimilezi cunoștințe despre 7 acte normative care erau trecute în bibliografia aferentă concursului“, a mai spus Lucian Petri.

Potrivit directorului Poliției Locale Făgăraș, procedura de concurs va fi reluată anul acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.