O nouă autospecială pentru remiza de pompieri din Cobor

În urmă cu câțiva ani a ajuns în România într-o călătorie și s-a îndrăgostit de satul Cobor din comuna Ticuș. S-a stabilit aici, însă și-a dat seama că distanța e destul de mare până la cel mai apropiat Detașament de Pompieri, așa că s-a gândit că creeze el o echipă de voluntari.   S-a zbătut și a făcut rost de echipamente. A pornit de la o simplă remorcă trasă de o mașină pe care era montat un rezervor de apă și a ajuns la o autospeciala primită din Franța, pe care a recondiționat-o. Este vorba de francezul Erwan Joliff  care în urmă cu câteva săptămâni, în cadrul Galei Comunitare Țara Făgărașului, a fost premiat la secțiunea „Din pasiune pentru“.„Din 2012 m-am implicat în dezvoltarea echipei de pompieri din Cobor. Am început să intervenim incendii cu o simplă remorcă dotată cu un rezervor de apă şi o motopompă. După un an de funcţionare, am reuşit să obţinem o autospecială, donaţie din partea unei asociaţii din Franţa. Anul 2017 a reprezentat cea mai încărcată perioadă din punctul de vedere al situaţiilor de urgenţe. Am avut trei intervenţii la incendii la case şi 4 incendii de vegetaţie uscată”, povesteşte „Francezul din Cobor”, aşa cum este cunoscut de localnici şi aşa cum se prezintă pe pagina sa de Facebook.

foto:facebook

Acum, francezul și colegii lui voluntari  din sat au un motiv de bucurie. O asociație din Germania care are sediul în Dacia și care activează în zona Rupea, Europas Kinder Pirna,  le aduce o nouă autospecială. Acesta a aparținut pompierilor  din orașul Pirna și este o mașină de primă intervenție cu 500 de litri de apă. „Avantajul pe care o are este viteza de deplasare mai mare și are mai mult spatțu în cabină și în spate. Acum putem pleca mai repede în intervenție căci tot echipamentul de protecție va putea rămâne în ea și nu mai trebuie să așteptăm să ajungă băieții la remiză și să se îmbrace. Îi vom întâmpina pe drum. Eu cred că vom câștiga cel putin 5 minute ceea ce este destul pentru prima intervenție“, ne-a spus Erwan Joliff.
Pe termen mediu cu ajutorul acestei noi autospeciale, vor putea interveni cu ea nu numai în comuna Ticuș, dar și în satele din zonă cum ar fi: Felmer, Ticușu Nou, Crihalma, Comăna și chiar Jibert.
Cu siguranță va fi un beneficiu pentru toți oamenii din zonă căci timpul de răspuns pentru intervenții în situații de urgentă va fi mult mai scurt față de cum este acum.  Cu acestă nouă autospecială și cu cea pe care o avem deja, vom putea asigura un serviciu mult mai rapid și eficient“, a mai spus coordonatorul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din sautl Cobor.

foto:facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.