8 cursuri de formare profesională pentru șomeri, în luna decembrie

arhiva

În luna decembrie, şomerii braşoveni se pot înscrie gratuit la cursuri de formare profesională pentru următoarele meserii: casier, coafor, cofetar-patiser, confecţioner-asamblor articole din textile, cosmetician, instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze, ospătar si recepţioner hotel. Perioada preconizată pentru începerea acestor 8 cursuri de formare profesională este cuprinsă între 20 – 22 decembrie 2017. Studiile necesare în vederea participării la unul din cursurile de formare profesională sunt: liceul pentru cursurile de cosmetician şi recepţioner hotel; studii minime obligatorii pentru cursurile de: casier, cofetar-patiser, confecţioner-asamblor articole din textile, instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze si ospătar.
Aceste cursuri sunt organizate gratuit pentru şomerii înregistraţi la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Braşov (indemnizaţi şi neindemnizaţi), iar durata cursului variaza între 2 şi 6 luni, conform specificului meseriei.
Pentru înscriere, este nevoie de un dosar care să cuprindă, în original şi copie, actul de identitate, certificatul de naştere, actele de studii, actul medical din care să rezulte starea sănătăţii persoanei şi faptul că aceasta este aptă din punct de vedere medical pentru exercitarea meseriei în care doreşte să se califice, cerere de înscriere la programul de formare profesională şi angajament, recomandare din partea biroului de informare şi consiliere privind cariera sau a serviciului de mediere, din cadrul agenţiei. Informaţii suplimentare despre aceste programe de formare profesională se pot obţine la sediul instituţiei din Braşov, str. Lungă nr. 1A, cam. 8 sau la tel. 0268/416.879, int. 124.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.