Doliu național. Manifestările cultural-artistice, amânate la Făgăraș

foto:clik

Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, o hotărâre pentru stabilirea a trei zile de doliu national, în 14-16 decembrie, în memoria regelui Mihai.

„Zilele de 14, 15 si 16 decembrie 2017 sunt declarate zile de doliu national pe teritoriul Romaniei in memoria Majestatii Sale Regele Mihai al Romaniei, sef al statului roman intre anii 1927-1930 si 1940-1947. Executivul a adoptat, in sedinta de astazi, o hotarare in acest sens“, transmite Biroul de Presa de la Palatul Victoria.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi adus în țară miercuri, 13 decembrie, la ora 11:00, iar in 16 decembrie, la ora 12:30 va avea loc slujba de inmormantare la Catedrala Patriarhala, iar la 18:45, va avea loc slujba de ingropare, la Curtea de Arges.

Ce înseamnă zilele de doliu national

In zilele respective, toate institutiile, autoritatile publice centrale si locale vor arbora drapelul Romaniei in berna.

Steagul va fi coborat in berna si la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, institutiilor de invatamant, institutiilor de cultura si misiunilor diplomatice ale Romaniei, la punctele pentru trecerea frontierei, aeroporturi, porturi, gari si autogari, precum si ca pavilion pe navele si ambarcatiunile care navigheaza sub pavilion romanesc.

De asemenea, posturile nationale de radio si televiziune, precum si institutiile de cultura, isi vor adapta programul in mod corespunzator, adica nu vor difuza emisiuni de divertisment.

Si competitiile sportive pot fi amanate, la fel si concertele sau alte spectacole.Și la Făgăraș vor fi amânate toate manifestările cultural-artistice programate în aceste zile.

Având în vedere faptul că în zilele de 14, 15 și 16 decembrie este declarat doliu național prin Hotărâre de Guvern, Casa municipală de Cultură Făgăraș va amâna toate manifestările culturale pregătite pentru acele date. În 14 decembrie trebuia să se joace piesa de teatru “Visul unei nopți de iarnă”. În cel mai scurt timp vă vom anunța pentru ce dată va fi amânată“, ne-a spus Bogdan Ungureanu, directorul Casei de Cultură Făgăraș.

De asemenea, tot în această perioadă era programat un spectacol al Colegiului Național „Radu Negru“, spectacol care va fi amânat și acesta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.