Shaorma ar putea fi interzisă în Europa

foto:adevarul.ro

Produse precum kebab-ul şi shaorma ar putea deveni ilegale în întreaga Europă din cauza fosfaţilor pe care le conţin, dar şi a legăturii dintre aceştia şi afecţiunile cardiovasculare, informează Euronews.

Deputaţii europeni intenţionează să interzică utilizarea aditivilor alimentari în carnea pentru kebab şi shaorma, în special fosfaţii, care păstrează aroma cărnii şi partea ei moale, din cauza legăturii care ar exista între aceştia şi afacţiunile cardiovasculare.   “Eurodeputaţii din cadrul Comisiei de Sănătate au exprimat îngrijorări serioase cu privire la consecinţele asupra sănătăţii ale fosfaţilor utilizaţi ca aditivi alimentari. Ei au respins propunerea Comisiei de autorizare a utilizării acidului fosforic, difosfaţilor, trifosfaţilor şi polifosfaţilor (E338-452) în carnea pentru  kebab şi shaora, fie ea provenind de la ovine, vite, păsări de curte “, se arată într-o declaraţie a Parlamentului European.    Plenul Parlamentului European se va întâlni pe 11 decembrie pentru a vota propunerea. Dacă este respinsă, va fi trimisă înapoi la comisie, iar viitorul kebab-ului şi al shaormei va rămâne subiect de dezbatere. Comisia Europeană a dorit iniţial să autorizeze folosirea fosfaţilor în carnea de miel, oaie, vită şi viţel utilizată la rotisor în cadrul fast food-urilor. Cu toate acestea, Comitetul pentru Sănătate a votat 32-22 pentru a se împotrivi acestei decizii, exprimându-şi îngrijorarea cu privire la riscurile la care sunt expuse europenii din cauza acestei substanţe.
Citeste mai mult: adev.ro/p0dljm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.