Cum va fi vremea în următoarele zile

Meteorologii anunţă că vremea va fi în general închisă, mai ales dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață și, trecător, burniță. La începutul săptămânii viitoare, vremea se va răci semnificativ, față de zilele precedente, în special în vest, centru și nord.

 

DUMINICĂ

Înnorările vor cuprinde, treptat, toate regiunile; în vest, în nord și în centru va ploua, pe arii din ce în ce mai extinse, începând din a doua parte a zilei, dar numai izolat, cantitățile de apă vor fi mai însemnate. În restul teritoriului, îndeosebi dimineața, va mai fi ceață, asociată trecător cu burniță, iar ploi slabe, însă pe spații mici, vor fi spre sfârșitul intervalului.

La munte, mai întâi în zona înaltă, apoi și la altitudini mai mici, iar noaptea și în nord-vestul și nordul țării, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, în interiorul arcului carpatic și în extremitatea de sud-est. Valorile termice vor fi, în general, peste cele climatologic specifice perioadei, deși în vest și nord-vest, temperatura aerului va marca o scădere. Maximele se vor încadra între 7 in estul Transilvaniei și 14 grade in Dobrogea, iar minimele între 1 și 8 grade, ușor mai coborâte în Dealurile de Vest și în depresiuni, dar și mai ridicate pe litoral.

 LUNI 

Vremea se va răci semnificativ, față de zilele precedente, în special în vest, centru și nord. Cerul va fi noros și temporar vor cădea precipitații, pe arii relativ extinse, în prima parte a zilei, în toate regiunile, apoi mai ales în cele sudice, estice și centrale. La munte vor fi ninsori; în interiorul arcului carpatic, mixte la început, iar după aceea mai ales ninsori, iar în restul teritoriului vor predomina ploile. Local, cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări temporare, în a doua parte a intervalului, în sudul Banatului și în zona Subcarpaților de Curbură. Temperaturile maxime vor avea valori de la 1…2 grade în Dealurile de Vest și în nordul Moldovei, până la 12…14 grade în Dobrogea, iar cele minime se vor încadra între -3 și 8 grade.

MARȚI 

Cerul se va menține noros și, mai ales în cursul zilei, local și temporar, vor mai fi precipitații, sub formă de ninsoare – la munte, predominant ninsori în nord, centru și nord-est, iar în restul teritoriului vor fi ploi și trecător lapoviță. Izolat, cantitățile de apă mai pot fi însemnate. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări, pe parcursul zilei și al serii, în estul țării și la munte, viteze mai mari urmând a se înregistra pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 1 și 7 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 și 3 grade. Amănunte aici

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.