Plăcinte cu mere pentru copii și bunici

Şi-au luat rolul în serios la bucătărie, aşa că şi-au suflecat mânecile şi-au pus pe cap boneta de bucătar – şi au trecut la curăţat merele. Vorbim despre copiii de la Colegiul „Radu Negru“ care şi-au pus ieri îndemânarea la încercare şi, alături de câteva bunicuţe – au preparat plăcintă cu mere, după cea mai bună reţetă.

50 de elevi au răspuns prezent – cu mare bucurie şi entuziasm la acţiune. Voluntarilor, colegii lor mai mari de liceu, le-a revenit misiunea de a frământa aluatul, bineînţeles, după reţeta bunicii. Mai întâi, copiii cu curăţat merele, pe care le-au dat pe răzătoare, supravegheaţi cu atenţie de doamnele învăţătoare. Mirosul îmbătător al fructelor a cuprins toată sala, pentru că atelierul practic de bucătărit s-a desfăşurat la cantina colegiului. Elevii din clasele primare – au ţinut cont de sfaturile câtorva bunicuţe harnice – care i-au ajutat pe cei mici să pregătească umplutura plăcintelor.

“În cadrul campaniei desfăşurată la nivel naţional, şcoala a venit cu această inedită idee: de a prepara plăcinte pentru vârstnicii de la centrul AVIV, dar şi pentru cei de la DICTA, destinat copiilor cu dizabilităţi“, a declarat Maria Racu, directorul  Colegiului Naţional „Radu Negru“. În primele zile ale campaniei de voluntariat elevii Colegiului „Radu Negru“ au donat fructe şi legume către centrele de ocrotire socială , la fel ca ceilalți colegi de la alte şcoli din Făgăraş.

(Roxana Palade)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.