„Săptămâna legumelor și a fructelor donate“ la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu“

Elevii școlii Gimnaziale „Ovid Densușianu“ au învățat astăzi că îi pot ajuta pe copiii sau familiile cu nevoi speciale donând un fruct sau o legumă. Școala s-a alăturat campaniei naționale de acțiune comunitară și a realizat în perioada 22-23 noiembrie „Săptămâna legumelor și a fructelor donate“. Elevii de la cei mai mici, la cei mai mari au adus de acasă fructe și legume pe care le-au donat celor care au nevoie.

„În cadrul Strategiei naționale de acțiune comunitară, în școala noastră se desfășoară în perioada 22-23 noiembrie „Săptămâna legumelor și a fructelor donate“. La nivelul școlii, am hotărât împreună cu membrii Consiliului de Administrație, cele două date pentru că perioada este 20-24 noiembrie, la nivel național. Această acțiune implică strângerea de legume și fructe pe care le vom dona familiilor în dificultate sau unor instituții sociale. Am discutat cu cei de la Asistență Socială și de la Centrul Rezidențial pentru Persoane vârstnice Făgăraș și astăzi la ora 14.00 o să ne deplasăm împreună cu câțiva copii și cu cadrele didactice să donăm fructele“, ne-a spus prof. Iuliana Aldea, directoarea Școlii Gimnaziale „Ovid Densușianu“

Eu am adus un măr și o pară. Cred că am făcut un lucru bun. Eu am adus două mandarine, un măr și o pară“, au spus copiii.

În perioada 22, 23 noiembrie, în școala noastră se desfășoară o acțiune comunitară care are drept scop strângerea de legume și fructe și vor fi donate. Pentru prima acțiune ne-am propus un parteneriat cu Centrul Rezidențial „AVIV“ Făgăraș și ne dorim o colaborare cu cu alte instituții  precum și cu copiii care au nevoi speciale sau cu familii“, a spus Carmen Sârb, coordonator acțiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.