Peste 600 de accidente rutiere de la începutul anului, cu 871 de răniți și 29 de decedați, în județul Brașov

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, în primele 10 luni ale anului, în județul Brașov, pompierii au intervenit la 623 de accidente rutiere, din care la 24 cu descarcerare. În urma acestor accidente, 871 de persoane au fost rănite iar 29 de persoane au decedat, potrivit ISU Brașov.

Pompierii sunt primii care intervin pentru salvarea vieții oamenilor, pentru acordarea asistenței medicale, cât și pentru scoaterea persoanelor rămase încarcerate în autoturisme în urma producerii accidentelor.

Despre toate acestea se discută astăzi la Brașov, la Centrul Cultural Reduta unde polițiștii Biroului de Analiza și Prevenirea Criminalității participă la o întâlnire cu elevi din clasele terminale ale liceelor brașovene. Întâlnirea are drept temă creșterea siguranței rutiere prin familiarizarea viitorilor posesori de permis de conducere cu principiile conducerii defensive.

Activitatea se desfășoară premergător Zilei Mondiale de Comemorare a Victimelor din Accidente Rutiere în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov, Inspectoratul Școlar Brașov, Centrul Regional de Prevenire , Evaluare și Consiliere Antidrog Brașov și Napoca Rally Academy.

Piloți cu experiență din cadrul Napoca Rally Academy vor prezenta elevilor principiile teoretice ale conducerii defensive și le vor împărtășii acestora din experiențele personale ca piloți de raliu dar și ca șoferi profesioniști în traficul de zi cu zi.

Reprezentanții instituțiilor partenere vor prezenta cazuri particulare cu care s-au confruntat în experiența profesională și vor răspunde, în măsura competențelor, întrebărilor audienței.

De asemenea, va fi prezentat un scenariu de resuscitare a unei victime din accident rutier

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.