Sâmbătă, la Casa Municipală de Cultură, ceremonia de premiere Award a finalizatorilor nivelurilor de Bronz și Argint

Asociația pentru Valorizarea Educației (AVE), în calitate de Unitate Operațională Award, va organiza sâmbătă, 11 noiembrie 2017, orele 18.45, în Sala Casei Municipale de Cultură, ceremonia de premiere Award a finalizatorilor nivelurilor de Bronz și Argint.

În cadrul Ceremoniei inclusă în evenimentul 11even Experiences – ediția a III-a care incepe la ora 17.00, vor fi recompensați un număr de 6 tineri finalizatori ai programului Award din Făgăraș, 5 tineri finalizând nivelul de Argint și unul nivelul de Bronz. Înmânarea certificatelor de recunoaștere a finalizării nivelului de bronz și argint ale finalizatorilor va prilejui rememorări emoționante ale activităților extraordinare efectuate de tineri în cadrul programului.

AVE a fost licențiat ca Unitate Operațională, fiind singura Unitate care derulează programul Award în Făgăraș, oferind astfel tinerilor interesați oportunitatea de a accesa acest program internațional de dezvoltare personală, prezent în peste 140 țări.

The Duke of Edinburgh’s International Award este liderul mondial al programelor de dezvoltare personală pentru tineri și se adresează celor cu vârsta cuprinsă între 14 și 24 de ani care, indiferent de mediul de proveniență, sunt încurajați să desfășoare activități de educație non-formală. El este structurat pe trei niveluri – bronz (tinerii peste 14 ani), argint (tinerii peste 15 ani) și aur (tinerii peste 16 ani), iar fiecare nivel are patru secțiuni ce trebuie parcurse – voluntariat, abilități personale, activități fizice și aventură. Este un program non-competitiv, voluntar, ce necesită un efort susținut și progresiv, oferind tinerilor șansa să-și demonstreze dezvoltarea și creșterea într-un cadru recunoscut la nivel internațional.

Programul a fost inițiat de către Alteța Sa Regală Prințul Philip al Marii Britanii în 1956, fiind prezent în peste 140 de țări, la nivel mondial. În România, programul a fost lansat, la nivel național, în iunie 2013, în cadrul Galei Regale, fiind patronat de către Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta a României și susținut de Ministerul Educației Naționale. In anul 2014, programul Award a fost recunoscut ca fiind cel mai bun program de tineret din România, primind premiul I la această secțiune în cadrul Galei Societății Civile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.