Zeci de copii l-au sărbătorit aseară pe Sfântul Martin

foto, video: tvfagaras.ro

Zeci de copii însoțiți de părinți, bunici și chiar educatoare l-au sărbătorit aseară pe Sfântul Martin la Biserica Evanghelică din oraș.  Momentul cel mai aşteptat a fost bineînţeles procesiunea până la Biserica romano-catolică. Copiii au colindat oraşul cu felinarele aprinse şi au cântat în limba germană melodii dedicate sfântului.

A devenit tradiție în orașul nostru ca de ziua Sfântului Martin, copiii să fie prezenți la Biserica Evanghelică din oraș și să participe apoi la procesiunea pe străzile din Făgăraș.  Cu toţii şi-au pregătit din timp lampioanele pentru această zi.  Acestea au fost create chiar de ei, cu ajutor, bineînţeles, din partea educatoarelor.  Cel mai aşteptat moment al serii a fost marşul lampioanelor. Fiecare copil a purtat felinarul aprins prin tot centrul oraşului până la biserica Romano- Catolică.

Sfântul Martin a fost unul din sfinţii importanţi ai bisericii creştine apusene. Martin a devenit, fără voia sa, ostaş în armata Romei, apoi călugăr, iar în cele din urmă, episcop. După moarte, a devenit cel mai cunoscut şi venerat sfânt din Europa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.