Jandarmul cu înclinații artistice de la Detașamentul de Jandarmi Făgăraș

Deși timpul lui Flaviu este foarte prețios și se împarte între cariera militară și cea de solist de muzică populară, după un festival la care a obținut rezultate meritorii, acesta a găsit răgaz să ne împărtășească momente și activități din viața sa.
Plt. maj. Flaviu Florea s-a născut la data de 21 octombrie 1974, în Luduș, județul Mureș, unde a și trăit până la vârsta de 19 ani, când a plecat în armată. La acea vreme încă, băieții erau nevoiți să parcurgă stagiul militar obligatoriu, un examen de maturitate pentru a lua viața în piept și a deveni bărbați. A ales arma Jandarmeriei considerând că este o armă cu tradiție și că ar putea avea un cuvânt de spus în rândul tinerei generații prin exemplul personal.

Astfel, la data de 01.11.2006 a pășit în rândul cadrelor jandarmi din municipiul Făgăraș. De-a lungul carierei, și-a desfășurat activitatea în cadrul subunității de pază și protecție instituțională din Cetatea Făgărașului, îndeplinind, pe rând, atribuții specifice pe timpul executării transporturilor de produse cu caracter special, dispecerat și punct control acces.
Seriozitatea, profesionalismul, iubirea de neam și țară, dorința de a duce mai departe folclorul românesc, ambiția de a se perfecționa în domeniile în care își desfășoară activitatea zilnică, respectul față de semeni, dar și față de instituția Jandarmeriei sunt doar câteva calități pe care le remarci atunci când ai de-a face cu jandarmul și artistul Flaviu FLOREA.
Întrebat fiind de ce ales profesia de jandarm, acesta a răspuns că încă de mic a fost atras de uniforma militară și a avut mentori din rândul ofițerilor jandarmi. Faptul că a beneficiat de îndrumători de calitate l-a ajutat să se adapteze foarte repede și bine privațiunilor vieții de militar, făcându-se remarcat și apreciat de colegi, șefi și de semenii din comunitatea unde trăiește și activează.
O parte a copilăriei și-a petrecut-o la țară, în satul Gheja, aflat la 2 km de Luduș, alături de bunicii săi, care l-au și crescut și lângă care a învățat ce înseamnă respectul, bunul simț și vorba bună a omului simplu de la țară.
Absolvent al “Școlii Naționale de Gaz” din Mediaș și al Facultății de “Management” din Brașov, acesta s-a mutat în Brașov în anul 1996, unde a absolvit “Școala Populară de Arte”, secția ”Canto Popular”, la clasa domnului profesor Zănescu Marcel. De aici a început mai multe colaborări artistice cu diferite ansambluri de dansuri și artiști profesioniști de muzică populară, dintre care acesta evidențiază cu plăcere și respect: Ansamblul ”Cerbul Carpatin” Brașov – coregraf Gheorghe Tănase, Ansamblul ”Piatra Craiului” din Zărnești – coregraf Naciu Florin, Ansamblul ”Bradulețul” din Brașov – coregraf Popa Gică.
A participat la multe festivaluri – concursuri de muzică populară unde s-a format și a avut ocazia să deprindă multe din tainele portului și ale cântului popular autentic.
Cochetarea cu televiziunea a început în anul 1999, la televiziunea locală din Râmnicu Vâlcea, apoi cu emisiunea ”Ploaia de Stele” de la TVR 1, din anul 2001, prezentată de Cosmin Cernat. A fost invitat la foarte multe emisiuni TV, unde a colaborat cu realizatori de televiziune care au contat pentru evoluția sa în plan artistic, enumerând doar pe Teodora Popescu și Eugenia Florea.
Primul album l-a înregistrat în anul 2004, la Cluj-Napoca, alături de maestrul Nelu Gabor, iar apoi în anul 2011 a înregistrat un al doilea album, tot la Cluj-Napoca, cu maeștrii Mihaiu Emil și Nelu Gabor.
În prejma aniversării sale din 21 octombrie și-a făcut un cadou și i-a făcut pe colegii lui, jandarmii brașoveni, să fie mândri de el. Astfel, în perioada 23-27 octombrie, la Centrul Cultural al comunei Tașca, județul Neamț, a participat la Festivalul național al artiștilor amatori din M.A.I. – ediția a VIII-a, clasându-se pe un onorant loc 4 la categoria “muzică populară”.
Întrebat fiind ce își dorește pentru viitor, acesta a răspuns că vrea să fie sănătos pentru a-și putea duce la îndeplinire proiectele în domeniul muzical și, de asemenea, să-și pună toată priceperea și dăruirea ca jandarm în slujba cetății și a cetățenilor ei.
Și mai mărturisește un lucru: “Dumnezeu mi-a dăruit viața și glasul, iar eu mă simt dator să dau mai departe ceea ce Dumnezeu mi-a dăruit. Mă închin în fața publicului și a iubitorilor de folclor, fără de care artistul nu ar avea cui să arate talentul dat de Dumnezeu”.

Material realizat de Jandarmeria Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.