„Încercăm să facem cât mai multe lucruri în regie proprie“

Nu mai este necunoscut faptul că multe primării din Țara Făgărașului au început să realizeze multe din lucrări în regie proprie. Asta pentru a face economii la bugetul și așa destul de mic. La fel se întâmplă și în comuna Comăna unde de câțiva ani funcționează o societate în subordinea primăriei și care se ocupă de diverse lucrări din comună. În acest sens, administrația locală dorește să se doteze cu cât mai multe utilaje pentru a-și rezolva singuri problemele pe care le întâmpină. Acum, reprezentanții primăriei lucrează la un proiect pe care îl vor depune în cadrul Gal-ului din care face parte comuna Comăna.

Vrem să achiziționăm pentru primărie trei utilaje. Este vorba de o sărăriță cu care să facem deszăpezirea drumurilor comunale atunci când e nevoie pentru că noi niciodată nu am făcut contract de deszăpezire și am încercat să facem în regie proprie și ne-am luat lama de zăpadă care e acționată de buldoexcavatorul din dotare, două tractoare cu remorci. Acum vrem să luăm o sărăriță, și pe lângă aceasta pentru că dezvoltarea crează și anumite costuri, și cum nu mai prea avem străzi neasfaltate, am ajuns la concluzia că avem nevoie de o unealtă care să ne și curețe străzile. Vrând –nevrând, toți stăm în mediul rural și mai sunt animale, căruțe care vin din câmp și rămâne mizerie. Și ne vom lua o perie care colectează mizeria de pe asfalt și stropește în urmă ca să nu facem praf foarte mare“, a spus Viorel Grusea, primarul comunei Comăna.

Un alt utilaj pe care vor să-l achiziționeze este o nacelă, mult necesară în comună.

Avem în plan să luăm o nacelă, o unealtă propulsată hidraulic cu care vrem să facem lucrări la iluminatul public care ține de administrația locală. Cu alte cuvinte e foarte greu și costisitor când se arde un bec pentru că noi nu avem capacitatea deocamdată să-l schimbăm și dacă chemi o firmă să-ți schimbe becul respectiv, nu poți să-l schimbi că e mai mare costul de transport ca să schimbi un bec. Și atunci suntem nevoiți să așteptăm să se ardă 6-7 becuri ceea ce nu e normal, ca să merite să-i chemi pe respectivii să schimbe becurile acelea. Atunci nacela acesta ne va ajuta și când se arde un bec, mergem cu ea la stâlpul respectiv și rezolvăm problema. Încercăm să facem cât mai multe lucruri în regie proprie și să nu mai dăm bani la alții, nu că nu am vrea să dăm că poate nu toate lucrările pe care facem în regie proprie sunt la cele mai bune standarde, dar până la urmă noi trebuie să le întreținem și să intervenim atunci când trebuie, nu după 3-4 săptămâni. Atunci încercăm să facem noi, nu ca să nu risipim banii,ci pentru că nu avem și atunci banii pe care îi avem trebuie să ținem tare de ei ca să putem funcționa“, a mai spus Viorel Grusea, primarul comunei Comăna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.