„Dar din dar“, la Colegiul Național „Radu Negru“

Astăzi s-a dat startul unui proiect important pentru elevii Colegiului Național „Radu Negru“. Este vorba despre un proiect care are ca scop valorificarea patrimoniului local de creații artistice, plastice, dar și dezvoltarea simțului civic. Practic, începând de astăzi, 150 de elevi din toate ciclurile de învățământ vor confecționa fel de fel de ornamente, produse de sărbători pe care le vor valorifica apoi în cadrul unei expoziții. Bani strânși vor ajunge la oamenii aflați la nevoie.  Proiectul este finanțat de Primăria Făgăraș cu suma de 22.500 lei iar cofinanțarea este de 2500 lei.

 

Astăzi practic demarăm proiectul „Dar din dar“, un proiect depus de școala noastră, l-am depus la sesiunea de proiecte organizată de Primăria Făgăraș, la secțiunea cultură. Acest proiect are trei etape de desfășurare: în prima etapă, în lunile octombrie- decembrie, în cadrul unor ateliere, copiii pregătesc diverse produse cu specificul sărbătorilor de iarnă. Pornind de la titlu, în cea de-a doua etapă, aceste produse se vor regăsi într-o expoziție cu vânzare iar fondurile respective vor fi donate Hospice Casa Speranței iar în cea de-a treia etapă va fi organizat un spectacol legat de sărbătoarea școlii, de Sfântul Nicolae, în data de 8 decembrie, la Casa de Cultură prin care elevii colegiului vor dărui din bucuria lor celorlalți“, a spus Remus Mogoș, profesor la Colegiul Național „Radu Negru“.

 

Vreau să precizez că este al doilea proiect pe care îl desfășurăm în cadrul colegiului nostru. Primul a fost „Școala de vară“ iar acest proiect „Dar din dar“ vine pe mai multe considerente. În primul rând vizează capacitatea elevului de a lucra practic, adică confecționarea acelor ornamente pentru sărbătorile de iarnă. În același timp, capacitatea de a dezvolta abilitățile de comunicare, de integrare într-o echipă, de realizarea unor scenete și nu în ultimul rând dezvoltarea simțului civic prin faptul că noi îi învățăm să fie mărinimoși. Toate produsele vor fi puse într-un context astfel încât să fie donate pentru cei care sunt în nevoi“, a spus Maria Racu, directoarea Colegiului Național „Radu Negru“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.