Concurs de trageri în poligon pentru făgărășeni

S-au tras focuri de armă astăzi în poligonul de la Galați. Și nu au fost doar militarii care au participat la trageri, ci și civilii. A devenit deja tradiţie ca în momentele importante şi de sărbătoare ale militarilor făgărăşeni, pe poligonul de la Galaţi să se desfăşoare un concurs de trageri. Invitaţi sunt de fiecare dată, reprezentanţi ai instituţiilor din oraş, dar şi jurnaliştii făgărăşeni. Pentru civilii care au această ocazie destul de rar, este un moment destul de impresionant. Aşadar, o astfel de acţiune s-a desfăşurat şi astăzi cu ocazia Zilei Armatei României, sărbătorită în 25 octombrie.

Ziua Armatei României va fi sărbătorită anul acesta printr-o serie de manifestări organizate în toate localităţile în care sunt unităţi militare, în ţările în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării şi în bazele militare din teatrele de operaţii în care sunt dislocaţi militari români.

Şi la Făgăraş au fost programate activităţi care să marcheze această zi importantă pentru militari. Astăzi a avut loc un concurs de tragere la care au luat parte zeci de făgărăşeni, printre care şi şefi de instituţii, consilieri locali, militari în rezervă, oameni de afaceri şi bineînţeles jurnalişti.

Astăzi, Centrul de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte, execută o ședință de tragere cu pistolul mitralieră, ședință de tragere la care am invitat atât reprezentanți ai autorității locale, cât și reprezentanți ai instituțiilor din cadrul sistemului de apărare, ordine publică și securitate națională. Acest eveniment deschide seria evenimentelor pe care le-am planificat cu ocazia zilei de 25 octombrie, Ziua Armatei României, o zi cu o însemnătate deosebită pentru cei care poară ținuta militară“, ne-a spus lct. Col. Ștefan Cîmpean. comandantul Centrului de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte.

 

Nu am mai tras în viața mea, e prima dată. Am răspuns invitației comandantului unității militare și sper că obțin un punctaj bun“, ne-a spus Radu Biza, consilier local.

 

 

 

„Am făcut armata și retrăiesc acum acele momente cu nostalgie. Am răspuns invitației pentru a vedea cum anume se mai desfășoară lucrurile după 30 de ani, nu am mai tras cu arma de atunci, dar niciodată nu e prea târziu și trebuie să fim pregătiți pentru a face față nevoilor“, ne-a spus Petru Malene, consilier local.

 

 

„Ne bucurăm de o zi frumoasă, de o companie deosebită din partea societății civile: doctori, profesori, consilieri locali. Sunt sigur că va fi o activitate deosebită ca în fiecare an“, ne-a spus   col(r) Alexandru Mazilu. consilier local.

 

 

 

„Da, m-am înscris la concurs și de fiecare dată venim cu plăcere aici pentru a ne mai aduce aminte de tinerețe“, a spus dr. Mircea Florea.

 

 

 

 

„Este Cupa 25 octombrie care se organizează premergător Zilei Armatei Române. A devenit deja o tradiție în garnizoana Făgăraș această activitate, și este un mod de a ne întâlni cu foști colaboratori, foști camarazi de arme și ne face o deosebită plăcere acest lucru. Îi felicit pe organizatori anticipat cu ocazia Zilei Armatei Române“, ne-a spus col(r) Adrian Șerban.

În funcţie de cât de bine a tras fiecare în ţintă, militarii vor acorda diplome tururor participanţilor.

Activităţile dedicate Zilei Armatei Române vor continua în 25 octombrie. De la ora 10.00, va avea loc la Monumentul Eroilor din unitatea militară o ceremonie militară iar seara, de la ora 19.00, tradiţionala retragere cu torţe, punctul de plecare fiind Cetatea Făgăraş.

La 25 octombrie 1944, Armata României a încheiat cu succes campania de eliberare a teritoriului naţional, la care au participat peste 520.000 de militari, dintre care 58.330 au fost ucişi, răniţi sau declaraţi dispăruţi. Unităţile româneşti au continuat să ducă acţiuni militare pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei şi Austriei, alături de trupele aliate, contribuind, prin noi jertfe şi sacrificii, la victoria obţinută la 9 mai 1945, ce a marcat sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial în Europa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.