Iluminat cu LED în comuna Hârseni

foto. LED-Zone

Proiectele prin care administraţia locală din Hârseni a cerut bani în ultimii ani sunt toate de infrastructură. Zeci de milioane de lei au fost sau vor fi folosiţi pentru reţele de apă-canal, modernizare de drumuri, și chiar pentru înlocuirea corpurilor de iluminat actuale, cu lămpi cu LED. 

Primarul Hârseniului, Mihai Oltean (PSD), a anunţat ieri, într-o conferință de presă că toate străzile din comună  vor fi iluminate cu ajutorul lămpilor lămpilor cu LED. Finanţarea pentru implementarea proiectului a fost obţinută prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL – 2), iar lucrările propriu-zise vor începe anul viitor. „Vom schimba toate cele 485 de corpuri de iluminat de pe stâlpi, cu unele ecologice cu LED, valoarea proiectului fiind estimată la 450.000 lei”, a declarat primarul, care a precizat că acesta este unul dintre cele patru proiecte pentru care a fost obţinută finanţarea prin PNDL 2, potrivit bzb.ro.

Un alt proiect prin PNDL este de modernizarea drumurilor comunale, adică tot ce înseamnă străzi neasfaltate în comună. Este vorba de 14,3 km, iar costurile se vor ridica la circa 13 milioane lei. 
“Alt proiect este cel prin care se va moderniza drumul comunal DC 69A Valea Sebeş, pe o lungime de 4,4 km, ceea ca va însemna cheltuirea a 4,8 milioane lei. Vrem ca această zonă să o declarăm turistică, după ce vom moderniza infrastructura. Aici exista cândva o mânăstire, care a fost demolată, bombardată. Am găsit amplasamentul, mai există o urmă a acesteia, studiem posibilitatea de a o reface. De altfel în direcţia turismului credem că am mai putea profita de faptul că de la noi începe traseul Munții Făgărașului. Avem mai multe trasee, pe raza comunei noastre, avem niște bucle de traseu amenajate, pe care oamenii pot veni să se plimbe, sunt omologate de Salvamont”, anunţă primarul.
La Hârseni va fi realizat tot ce înseamnă rigole şi podeţe de acces în curţile oamenilor, în satul Copăcel. Amenajările, care le includ pe cele pentru ape pluviale, dar şi pe cele ale trotuarelor, se ridică la 5,4 milioane .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.