Expoziție de icoane pe sticlă la Victoria

foto:mitropolia-ardealului.ro

La Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din orașul Victoria, județul Brașov, s-a organizat a XII-a ediţie a expoziţiei „Drumul Icoanei pe sticlă”, manifestare artistică dedicată „Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti“, potrivit site-ului mitropilia-ardealului.ro. . În acest context, expoziţia a reunit iconari din patru protopopiate ale Arhiepiscopiei Sibiului: Braşov, Făgăraş I, Făgăraş II şi Săliște. Icoanele au fost admirate de vizitatori în interiorul centrului social din cadrul bisericii.

Organizatorul acestei expoziţii, părintele Octavian Smădu de la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” a rostit cuvinte de suflet despre icoane, amintind iconari transilvăneni, unii rămaşi anonimi, care ne-au lăsat inestimabile opere religioase, dar şi despre primele icoane pictate nu de mână omenească, despre rolul lor eshatologic. În încheiere, părintele a subliniat faptul că această expoziţie este şi o modalitate de promovare a meşterilor iconari, păstrători ai acestui străvechi meşteşug artistic, mai scrie sursa citată.

Totodată, evenimentul se înscrie în proiectele comunității, oferind tinerilor, credincioșilor și iubitorilor de artă posibilitatea de a viziona o expoziție deosebită și inedită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.