Patru accidente ieri pe DN1 între Făgăraș și Brașov din care au rezultat cinci răniți

Neadaptarea vitezei la condițiile de drum pe timp de ploaie a făcut ca ieri, patru evenimente rutiere să se înregistreze pe Drumul Național 1 între Făgăraș și Brașov. Cinci răniți, din care unul grav au ajuns pe patul de spital. Din fericire nu s-a înregistrat niciun deces, însă polițiștii recomandă conducătorilor de autovehicule să conducă prudent, adaptând continuu viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic, luând în calcul faptul că în asemenea condiții spațiul de frânare crește substanțial.

De asemenea, în situația conducerii autovehiculelor în condiții de ploaie este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.

Totodată recomandă păstrarea unei distanţe mai mari faţă de autovehiculele care circulă în faţă, precum și evitarea acţionării bruste a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării.

 

Astfel, primul accident  s-a înregistrat în jurul orelor 09.00, când un bărbat de 57 ani, care conducea un autoturism pe DN 1, dinspre Brașov spre Sibiu, între localitățile Vlădeni și Perșani, la km 201 + 200 m., nu a adaptat viteza la condițiile de drum într-o curbă periculoasă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a ieșit în afara părții carosabile unde s-a răsturnat.

În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală a celor doi ocupanți ai autovehiculului, conducătorul auto și o pasageră de 55 ani, care au fost transportați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În cauză a fost întocmit dosar penal, instrumentat sub coordonarea procurorului de caz, pentru săvârşirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

La data de 07 octombrie a.c., în jurul orelor 09.20, un bărbat de 37 ani, care conducea un autoturism pe DN 1, dinspre Brașov spre Sibiu, la km 209 + 200 m., nu a adaptat viteza la condițiile de drum într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a lovit parapetul metalic de protecție din partea dreaptă a sensului său de mers iar apoi a ricoșat pe contrasens unde a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de un bărbat de 44 ani.

În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a doi pasageri aflați în autovehiculul care a circulat regulamentar, o femeie de 42 ani și un minor de 7 ani. Aceștia au fost transportați  la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, respectiv Spitalul de Pediatrie Brașov,  în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În cauză a fost întocmit dosar penal, instrumentat sub coordonarea procurorului de caz, pentru săvârşirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 

Tot ieri, în jurul orelor 13.20, un bărbat de 62 ani, care conducea un autoturism pe DN 1, dinspre Brașov spre Sibiu, între localitățile Codlea și Vlădeni, la km 189 + 500 m., nu a adaptat viteza la condițiile de drum într-o curbă periculoasă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de un bărbat de 85 ani.

În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală gravă a conducătorului autoturismului care a circulat regulamentar. Acesta a fost transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În cauză a fost întocmit dosar penal, instrumentat sub coordonarea procurorului de caz, pentru săvârşirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

La data de 07 octombrie a.c., în jurul orelor 18.10, un bărbat de 32 ani, care conducea un autoturism pe DN 1, dinspre Brașov spre Sibiu, între localitățile Codlea și Vlădeni, la km 185 + 900 m.., nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a acroșat mai multe separatoare de sens, din material plastic, după care si-a continuat deplasarea.

La scurt timp bărbatul a fost depistat de polițiști, pe DJ 112 J, la aproximativ 500 m distanță de intersecția cu DN 1.  Polițiști au stabilit că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, autorizația de circulație provizorie emisă pentru autoturismul condus avea termenul de valabilitate expirat din data de 26 august a.c. iar la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost de 0.26 mg/l alcool pur, context în care acesta a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal, instrumentat sub coordonarea procurorului de caz, pentru săvârşirea infracțiunilor de conducere fără permis și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.