Campionii mondiali la kendama, impresionați de numărul mare de iubitori ai acestui joc din Făgăraș

De la ora 16.00 se dă startul concursului de kendama, organizat în premieră în orașul nostru. Până la momentul mult așteptat al concursului, copiii, iubitori ai acestui joc, au avut ocazia să-i cunoască pe cei cinci magnifici ai jocului kendama, campioni mondiali. Aceștia au făcut un tur al școlilor, au făcut cunoștință cu iubitorii de kendama și le-au făcut și câteva demonstrații.

„Mă bucur foarte mult că am reușit să-i aduc pe  acești minunați oameni la Făgăraș. E un efort al librăriilor Birotex pentru că mi se pare normal să dăm ceva înapoi societății și copiilor noștri făgărășeni. Iată că am reușit să-i aducem pe campionii noștri mondiali: Nick Gallagher,  Zack Gallagher și Christian Fraser . De asemenea și pe  Ionut Costin Dongo  – Oase, cel mai important și cunoscut jucător român de kendama, și prietenul lui Alfred Ionut Olteanu. Reușim să facem un turneu maraton pe la școli, de promovarea. Am fost la Școala Generală nr. 7, am fost la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu, la Colegiul „Radu Negru“. Am vrut să mergem la toate școlile, dar nu ne permite timpul pentru că începând cu ora 13.00 avem sesiune de autografe la librărie și durează până la 15.30. Pe urmă va avea loc concursul care începe la ora 16.00 la Casa de Cultură, concurs care va continua și mâine de la ora 10.00. Avem marea bucurie să avem competitori care vin din București și din Constanța. Aceștia au auzit de concursul nostru și și-au lăsat treaba și vin la noi“, a spus Radu Mitric, administratorul librăriilor Birotex.

„Ne simțim extraordinar de bine și am rămas șocați de cât de multă lume joacă kendama și de cât de repede ne-am mobilizat pentru a intra în școli și ne bucurăm că am putut să mergem în școli pentru că acești copii trebuie să se joace într-un mediu controlat și foarte plăcut“, a spus Oase.

„Sunt foarte impresionat că fiecare copil are o kendama. Este o nebunie, nu îmi vine să cred că acești copii chiar se joacă kendama. Sper ca într-o zi acest lucru să se întâmple și în America. Iubesc România pentru că sunt mulți copii care joacă kendama“, a spus Nick Gallagher. 

„Sunt pentru prima dată la Făgăraș și mă bucur să fiu aici. Este extraordinar câți copii joacă kendama și mă bucur de acest lucru“, a spus Christian Fraser.

Nu mă așteptam ca în România să fie atâți copii care joacă kendama. Mă bucur că sunt aici și mă simt ca acasă. Abia aștept să văd cum vor evolua în cadrul concursului“, a spus Zack Gallagher. 

Îmi pare bine că elevii sunt entuziasmați de prezența campionilor de kendama la noi în școală. Ca un sfat pentru părinți ar fi foarte bine ca măcar o oră- două pe zi să le poată oferi copiilor o plimbare în aer liber sau dacă nu să-i înscrie la sporturi care se practică și la noi în oraș și să nu mai stea numai pe calculator și pe telefoane“, ne-a spus Iuliana Aldea, directoarea Școlii Gimnaziale „Ovid Densușianu“.

De la ora 13.00 a început sesiunea de autografe la librăriile Birotex, iar de la ora 16.00,  la Casa de Cultură vom avea prima competiție pentru începători și va fi jurizată de cei cinci jucători importanți de kendama. Sâmbătă, competiția va începe la ora 10.00 pentru jucătorii avansați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.