De luni se pot depune dosarele pentru ajutorul la încălzirea locuinței

Făgărăşenii care nu îşi permit să îşi plătească integral costurile de întreţinere în această iarnă trebuie să ştie că pot beneficia de ajutoare de căldură, de la primărie. Cererile tip şi declaraţiile pe proprie răspundere pentru acordarea ajutoarelor de căldură pot fi ridicate deja de la Serviciul Public de Asistenţă Socială din Făgăraş, iar funcţionarii publici de aici vor prelua dosarele de luni, 9 octombrie.

Plafoanele au rămas aceleași ca și anul trecut, dar și cuantumul ajutorului.

Ca noutate în acest an, făgărășenii trebuie să depună la dosar și copie după certificatul de înmatriculare al mașinii, dar și copie după actul de proprietate sau a contractului de închiriere vizat de Administrația Financiară.

Făgărăşenii care solicită bani pentru a-şi plăti căldura trebuie să ştie că vor fi supuşi unor controale riguroase. Vor fi efectuate anchete sociale la domiciliile solicitanţilor.

La Făgăraş, în fiecare an, aproximativ 700 de persoane primesc ajutoare pentru plata încălzirii. Banii se acordă, timp de cinci luni pe an, în perioada 1 noiembrie – 31 martie. Sumele compensate variază între 20 de lei şi 262 de lei, în funcţie de veniturile familiei.

Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei cu energie termică, gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri se acordă, în perioada noiembrie 2017 – martie 2018, pe bază de cerere însoţită de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile acesteia.

Dosarele pentru acest ajutor vor putea fi depuse începând din 9 octombrie la sediul Serviciului de Asistență Socială din cartierul Tudor Vladimirescu, de luni până joi, în intervalul orar 9.00-15.00, iar vineri de la 9.00 la 13.00. Termenul limită pentru depunerea cererilor este 27 octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.