Închisoare cu suspendare pentru unul din contrabandiștii de arme din Victoria

foto: en.publika.md

Unul dintre cei doi bărbaţi din localitatea Victoria care au fost reţinuţi în luna august de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Braşov, într-un dosar de trafic de arme, a fost condamnat de Tribunalul Braşov la închisoare cu suspendare, scrie mytex.ro. Magistraţii au admis ieri acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între DIICOT Braşov şi inculpatul Sorin F. şi l-au condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Sentinţa nu este, însă, definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Bărbatul a fost reţinut alături de un alt inculpat, în data de 28 august, fiind acuzaţi de contrabandă cu arme. Ulterior, bărbaţii în vârstă de 40 şi 44 de ani, care sunt bănuiţi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, contrabandă calificată şi complicitate la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, au fost arestaţi preventiv.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în cursul lunii decembrie 2016, inculpatul Almaș Ioan Marian a introdus în țară, prin intermediari, trei arme de foc mărcile PIETRO BERETTA și FABARM, provenite din săvârșirea de infracțiuni pe teritoriul Italiei iar la data de 18.01.2017, ajutat de către inculpatul Funariu Sorin, a vândut cele trei arme de foc letale, contra sumei de 1.000 euro. De asemenea, procurorii DIICOT – S.T.Brașov au probat activitatea infracțională a unui alt suspect față de care s-a emis citație internațională, cu privire la faptul că a comercializat, pe raza județului Brașov, cantitatea de peste 300 de grame de droguri de risc provenite din Italia”, se detaliază într-un comunicat remis în luna august de DIICOT.

Mai mult AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.