SĂPTĂMÂNA MOBILITĂȚII EUROPENE. LECTURI URBANE

 

Biblioteca Municipală „Octavian Paler“ s-a alăturat activităților desfășurate în orașul nostru în  „Săptămâna Mobilității Europene“. Astfel că reprezentanții acestei instituții au organizat o nouă ediție a proiectului „Lecturi urbane“.  Colaboratori în acest proiect au fost municipiul Făgăraș, dar și instituțiile de învățământ din orașul nostru.

În această nouă ediție a LECTURILOR URBANE, Biblioteca Municipală se axează pe proiectul ”Orașe inteligente”. Volumele din fondul de carte al Bibliotecii Municipale sunt puncte de reper pentru a aprofunda tematica din acest an: Arnold Toynbee, ”Orașele în mișcare”; Lester Brown, ”Problemele globale ale omenirii”; Andrei Marga, ”Schimbarea lumii. Globalizare, cultură, geopolitică”; Daniel Goleman, ”Inteligența ecologică”; ”Orașele milionare ale lumii”; M. Duțu, ”Dreptul mediului”, a spus prof. Viorica Bica, coordonatorul Bibliotecii Municipale Făgăraș.

Prim activitate din cadrul „Lecturilor urbane“ a avut loc în data de 19 septembrie în crama cetății și a adunat zeci de elevi de la Colegiul Național „Radu Negru“, coordonați în realizarea proiectelor  ECO tematice de prof. Nicolae Postolache.

 

Au prezentat lucrări elevii: Radu Joantă, ”Orașele viitorului”; Cristina Boștean, ”Smart-city, oraș al viitorului”; Mara Neag, ”Parametrii orașului inteligent”; Ana-Maria Ramba, ”Copenhaga”; Claudia Băluț, ”Tehnologia Smart-City”; Andrei Barbărasă, ”Tehnologia Smart-City”; Ovidiu Zolti, ”Israel, copacii inteligenți; Ioana Urian, ”Viena”; Andreea Apati, ”Alba-Iulia”.

În același timp, elevii au participat la un concurs  eco-tematic.

Premianți: Andrei Barbărasă Premiul I; Antonia Zară Premiul al II-lea; Andrei Apati Premiul al III-lea

Tot în cadrul evenimentului, a avut loc un program artistic susținut de membrii Clubului Laudatio al Bibliotecii Municipale. Este vorba de

Stelio  Săpătoru – pian; Iuliana Vulcu – nai; Ștefan Ramba- solo voce; Diana Curticăpeanu – solo voce.

 

Cea de-a doua acțiune din cadrul proiectului s-a desfășurat în data de 22 septembrie la Fundația Culturală „Negru Vodă“. Este vorba despre seminarul „Omul și mediul de viață” coordonat de prof. dr. Bâlbă Ciprian, de la Liceul Teologic ”Sfântul Constantin Brâncoveanu”. La acest seminar au participat elevi și profesori de la Liceul Teologic „Sf. Constantin Brâncoveanu“, de la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu“, de la Colegiul „Radu Negru“ și de la Școala Gimnazială Mândra.

Tot în cadrul evenimentului a avut loc un concurs eco-creativ eseu, desen, creații din materiale reciclabile. Au participat elevii Școlii Gimnaziale ”Ovid Densușianu”, coordonați de  prof. Dana Savu.

Premianți pe secțiunile: eseu: Varga Tunde; desen: Ștefan Răzvan; creații din materiale reciclabile: Cimpoer Sebastian

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.