Eurocontainere noi în tot orașul și platforme de gunoi îngropate

Se fac pași importanți pentru un oraș curat și pentru o gestionare corespunzătoare a deșeurilor. Peste 200 de eurocontainere noi vor ajunge în această perioadă pe străzile din Făgăraș. De asemenea, societatea de salubritate din orașul nostru va implementa un proiect pilot privind amenajarea unor platforme de gunoi îngropate.

 Gunoiul și containerele din cartierele făgărășene nu sunt o carte de vizită tocmai bună pentru orașul nostru, mai ales că Uniunea Europeană impune o serie de măsuri în ceea ce privește gestionarea deșeurilor menajere. În acest sens, societatea de salubrizare din oraș a realizat mai multe investiții. Una din ele se referă la înlocuirea tuturor eurocontainerelor din oraș, unele foarte degradate, cu unele noi. În plus, acum se lucrează ca aceste eurocontainere să fie amplasate în zone special amenajate, închise și acoperite .

„Am început deja să schimbăm tate eurocontainerele din oraș, cele din tablă care sunt de 1,1 m cubi. Încercăm să punem în toate zonele, eurocontainere noi. De altfel, încercăm și cu cei de la Primăria Făgăraș să identificăm cele mai bune zone pentru a le face niște locuri special amenajate, să închidem zonele  unde sunt amplasate acele containere. Practic le vom închide cu un acoperiș, un gard din lemn pentru a nu mai ploua pe ele, pentru a nu mai fi împrăștiate gunoaiele“, ne-a spus Dragoș Bârsă, directorul Salco Serv.

În plus, societatea are în plan ca în cel mai scurt timp să implementaze în Făgăraș un proiect pilot ce presupune amenajarea unor platforme îngropate de gunoi.

„Se lucrează pentru un proiect pilot pentru două platforme  de gunoi îngropate. Acestea vor fi amplasate în locuri aglomerate. În principiu, am stabilit și dacă nu se întâmplă nimic, vor fi amenajate pe Vasile Alecsandri, în apropierea Școlii Gimnaziale „Ovid Densușianu“ și încă una, în spatele blocurilor de la BCR“, a mai declarat Dragoș Bârsă.

 

Totuși și făgărășenii trebuie să se implice în gestionarea deșeurilor menajere. Important în acest sens este colectarea selectivă a deșeurilor. În acest fel, se reduce considerabil cantitatea de gunoi care trebuie transportată la Brașov și costurile vor fi mai mici.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.