Vrei să te conectezi cu natura? Mergi desculț pe aleea terapeutică

Astăzi s-a inaugurat „Aleea terapeutică“, amenajată pe fosta platformă a restaurantului „Litoral“. Proiectul realizat de Centrul Europe Direct în colaborare cu Clubul Tur Alpin și cu Centrul de Incluziune, este unul în premieră în orașul nostru și este o soluție ideală pentru  relaxare și înlăturare a stresului. Experimentarea mersului desculț pe diferite suporturi naturale poate rezolva unele afecțiuni de care suferă omul modern.

„Aleea terapeutică s-a realizat la inițiativa Centrului Europe Direct Făgăraș. Dânșii sunt promotorii în colaborare cu Centrul de Incluziune Aurel Vijoli și Clubul Tur Alpin și au reușit să realizeze aleea, iar My Flora a venit cu ideea de  a da viață aleii și de a amplasa pe alee flori și mici arbuști pentru a-i încânta și pe copii și pe cetățeni în continuare. Avem și un stand de carte pentru a promova mișcarea și pentru a transmite un mesaj de protejare  a mediului înconjurător. Avem un stand de promovarea a sucurilor naturale și săptămâna mobilității continuă cu acțiuni la Cercul Militar, cu tenis de masa, tenis de câmp, în aer liber, de la orele 12.00 la 19.00. La căsuța din fața primăriei sunt acțiuni de cercetășie, acțiuni de dans, mobility în fața Casei de Cultură, pe teme de ecologie. Toată săptămâna va fi una plină de mobilitate. Rugămintea este de a se renunța la mașina personală, de a se deplasa pe jos pentru a ne demonstra în primul rând că într-adevăr putem să ne schimbăm comportamentul“, ne-a spus Dacia Săpătoru de la Primăria Făgăraș.

Elevii de la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu“ au încercat astăzi mersul pe aleea terapeutică.

„Școala Ovid Densușianu“ participă astăzi la deschiderea „Aleii terapeutice“ și bineînțeles la deschiderea „Săptămânii Mobilității Europene“. Ne-am angrenat și noi în această activitate deoarece așa cum spune și numele „Aleea terapeutică“ este o posibilitate pentru copii, pentru mișcare, pentru relaxare și nu degeaba este formată din cele șase elemente“, ne-a spus prof. Iuliana Aldea, directoarea școlii Gimnaziale „Ovid Densușianu“

„Este o idee în premieră la Făgăraș, însă pot să vă spun că ideea este demult în Uniunea Europeană, cam de 10 ani. Eu încerc de patru ani de zile să facem așa ceva și în Făgăraș și astăzi, în sfârșit am reușit să facem acest concept, de alee terapeutică. Aleea este pusă la dispoziția tuturor făgărășenilor iar personal sper ca ea să fie permanent“, ne-a spus Gabriel Vîju, coordonatorul Centrului Europe Direct Făgăraș.

Aleea terapeutică va rămâne amenajată la Făgăraș pe tot parcursul săptămânii mobilității europene, respectiv până în 22 septembrie.

Un comentariu la „Vrei să te conectezi cu natura? Mergi desculț pe aleea terapeutică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.