Proiectele din Făgăraș și Țara Făgărașului, discutate în cadrul Biroului Permanent Județean PSD

Cetatea Făgărașului a fost în după-amiaza zilei de vineri gazda Biroului Permanent Județean al Partidului Social Democrat. Parlamentari, primari, viceprimari, consilieri județeni și consilieri locali au luat parte la această ședință, iar  ca discuții principale au fost proiectele din Făgăraș și Țara Făgărașului.

Zeci de reprezentanți ai Partidului Social Democrat și-au dat întâlnire vineri, la Făgăraș. Pe lângă subiectele punctuale din cadrul ședinței Biroului Permanent Județean, aceștia au discutat despre proiectele din Făgăraș și Țara Făgărașului, în special cele prin PNDL, la întâlnire luând parte și primari, viceprimari și consilieri locali din zona noastră.

„Astăzi este în orașul nostru, mai precis la Cetatea Făgărașului o ședință a Biroului Permanent Județean al Organizației Județene a Partidului Social Democrat, fiind prezenți astăzi aici colegii noștri din Brașov, din conducere partidului, inclusiv domnul ministru Dunca cel care este președintele interimar al organizației județene. Am invitat totodată și pe colegii noștri din Făgăraș, pe consilierii locali, președinții organizațiilor locale din Țara Făgărașului și primarii din Țara Făgărașului care reprezintă Partidul Social Democrat“, a spus deputatul PSD, Mihai Popa.

„Mă bucur foarte mult pentru inițiativa domnului deputat Mihai Popa de a avea o ședință a Biroului Permanent Județean a Partidului Social Democrat aici, la Făgăraș. Ne întâlnim aici cu colegii din Biroul Permanent de unde fac parte primari, viceprimari, consilieri județeni, miniștrii, domnul Marius Dunca care este ministrul Tineretului și Sportului, secretari de stat și directori în regii și alte departamente. Este o întâlnire importantă pentru PSD unde vom dezbate problemele punctuale și bineînțeles că vom ridica și probleme legate de Țara Făgărașului. Mă bucur că am reușit să avem această ședință de Birou Permanent la Făgăraș. Iată importanța pe care PSD o acordă celui de-al doilea municipiu din județul Brașov, municipiul Făgăraș“, ne-a spus consilierul județean PSD, Radu Mitric.

„Ne-am întâlnit astăzi la Cetatea Făgăraș, în ședința Biroului Permanent Județean. Este o ședință la care sunt prezenți toți colegii mei din partidul Social Democrat cu funcții de conducere din județul Brașov. Vor fi discutate problemele din județul Brașov, dar cu precădere cele din Municipiul Făgăraș deoarece suntem gazdă“, a spus Valentin Clonț, viceprimarul Făgărașului.

 

Unul din proiectele despre care s-a discutat a fost realizarea ocolitoarei Făgărașului.

„Unul din aspectele importante pentru care această ședință se ține la Făgăraș este tocmai că în actuala conjunctură, Făgărașul trebuie să beneficieze de o susținere concretă din partea partidului cel mai mare care se află la guvernare, respectiv PSD și în acest context, astăzi vom adopta două sau trei rezoluții legate de proiectele majore ale Făgărașului pe care Partidul Social Democrat dorește să le susțină. În acest sens, noi parlamentarii PSD-ului, inclusiv colegii noștri care fac parte din actualul Guvern, vor susține aceste proiecte ale Făgărașului și este un angajament ferm având în vedere că aici în Făgăraș, Partidul Social Democrat prin viceprimarul care face parte din formațiunea noastră, domnul Clonț, este la conducerea acestui oraș. Ne referim în special la proiectele prin PNDL și discutăm despre proiectul care a fost propus de către actuala administrație făgărășeană privind centura ocolitoare a municipiului Făgăraș. Există date certe că acest proiect va fi finalizat în cursul anului următor. De asemenea, vom continua inclusiv cu rețeaua de apă-canalizare în tot municipiul și bineînțeles asfaltările de care discutăm de ani de zile și absolut toate cartierele Făgărașului vor fi asfaltate. Discutăm și de proiecte care să ducă la atragerea mai multor turiști în zona noastră, discutăm despre Cetatea Făgăraș, dar cu prioritate dorim să aducem investiții la Făgăraș și în acest sens vom sprijini orice demers care va aduce investitorii în municipiu“, a mai spus deputatul PSD, Mihai Popa.

La întâlnire au luat parte și ministrul Tineretului și Sportului, dar și parlamentari ai formațiunii politice din județul Brașov.

Mulțumesc pentru găzduire domnului deputat și secretarului general al organizației județene. Ne-am întâlnit și cu scopul de a veni în sprijinul Biroului Județean lărgit și cu primari din zonă, cu președinții de organizație pentru că am spus de la început că trebuie să ducem o altfel de campanie; nu ne închidem în birourile din centrul orașului și noi nu intrăm în contact cu realitatea. Întotdeauna trebuie să existe o comunicare și o colaborare pentru că soluțiile de rezolvare a problemelor tot împreună le vom găsi și prin colaborare și comunicare mergem spre normalitate“, ne-a spus Marius Dunca, ministrul Tineretului și Sportului

Este o bucurie pentru mine să mă reîntorc la Făgăraș. Asta ca și început de declarație. Nu este una politică, este una din inimă pentru că activitatea unei structuri de partid foarte dezvoltate cum este PSD ar trebuie să aibă mai multe astfel de activități în teritoriu. Nu ne vom opri aici. De exemplu, săptămâna viitoare vom merge în altă zonă a Brașovului. Avem astfel posibilitatea ca în activitățile pe care le întreprindem fie că suntem parlamentari, consilieri locali sau județenei să luăm pulsul de la locul respectiv și să facem eforturi mai mari decât am făcut până acum pentru a rezolva aceste probleme ale oamenilor din această zonă“, a spus deputatul PSD Viorel Chriac.

„Ne reunim astăzi la Făgăraș toți colegii din județul Brașov Parlamentarii vor fi în prim plan pentru că vrem să stabilim birourile parlamentare din județ, din afara municipiului Brașov și un program foarte clar de activități. A venit toamna, am început sesiunea parlamentară de toamnă. Vom discuta cu primarii din zonă legat de investiții, legat de finanțarea prin PNDL; mulți au primit finanțare pentru drumuri, canalizare, școli și sunt în curs de a depune până în 30 octombrie documente, avize. Vrem să meargă toate lucrurile cât mai bine și să înceapă să le vină banii în acest final de an pentru a putea să înceapă investițiile. Discuția cu primarii va fi foarte importantă pe tema investițiilor. Suntem mulțumiți că primarii Social Democrați au fost foarte receptivi, au primit fonduri pe PNDL 2 și speră să se și vadă roadele pe următoarele luni“, a spus deputatul PSD, Roxana Mînzatu.

Ședința s-a desfășurat în Turnul Thomory din Cetatea Făgăraș.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.