Comandant nou la Centrul de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte Făgăraș

Astăzi, la Centrul de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii unităţii. Noul comandant, lct. col. Ștefan Câmpean vine de la Cluj și are 41 de ani. A participat de-a lungul carierei la numeroase misiuni în teatrele de operații unde și-a îndeplinit obiectivele cu succes alături de colegii lui. Făgărașul nu îi este necunoscut, iar acest pas în funcția de conducere l-a făcut cu emoție pentru că în urmă cu 18 ani a făcut parte din prima promoție de cursanți ai Centrului de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte Făgăraș.

„Sunt legat de Făgăraș iar emoția generată de acest moment se justifică deoarece așa cum am mai spus acum 18 ani am făcut parte din prima promoție a cursurilor de bază și de specialitate organizate de către acest centru. Principalele obiective pe care mi le-am propus se referă la atragerea personalului cu experiență în cadrul centrului de instruire, ridicare nivelului de instruire prin simularea reală și constructivă, aplicarea pe cât posibil a standardelor NATO în cadrul centrului, cooperarea cu celelalte structuri, entități de instruire din cadrul Forțelor Terestre și în special cu Centrul Național de Instruire Întrunită Cincu, precum și cooperarea cu autoritățile locale și cu celelalte structuri din cadrul sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională“, ne-a lct. col Cîmpean Ștefan.

La festivitate au participat reprezentanți ai administrației publice locale şi reprezentanţi ai unor instituţii din oraş.

„Este o zi foarte importantă și mă onorează faptul că am putut participa astăzi aici. Trebuie să arătăm respect armatei române și după cum ați văzut avem un comandant foarte tânăr și eu îi urez succes în toată activitatea dânsului de acum înainte“, ne-a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

„Am onorat invitația pe care am primit-o de la Centrul de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte Făgăraș. Îi dorim pe această cale succes noului comandant și cu siguranță vom avea o relație foarte bună așa cum am avut-o și cu ceilalți comandanți“, ne-a spus cpt. Ovidiu Roșca, comandantul Detașamentului de Jandarmi Făgăraș.

Centrul de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte din Făgăraș a fost condusă timp de un an de col. Ștefan Mihalcea care s-a mutat în interes de serviciu la unitatea din Cincu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.