foto:transilvania365.ro

Consiliul Judeţean Braşov a lansat licitaţia pentru stabilirea unor consultanţi care să pregătească documentaţia tehnică necesară reabilitării mai multor artere pe care le administrează. Potrivit anunţului postat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), valoarea totală a contractului este estimată la suma de 1.433.613 lei, fără TVA, iar licitaţia este împărţită în 12 loturi, în funcţie de lucrările de proiectare necesare.
Ofertele de la proiectanţi sunt aşteptate până în data de 9 octombrie.
Astfel, în anunţul licitaţiei se arată că prin acest contract va fi realizat proiectul tehnic (PT), detaliile de execuţie (DDE) şi documentaţia tehnică pentru obţinerea autorizaţiei de construire (DTAC) pentru consolidarea alunecării de teren de pe DJ 105 (Voila – limită judeţul Sibiu).
De asemenea, va fi realizată expertiza tehnică şi documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii (DALI) pentru modernizarea şi reabilitarea mai multor şosele, respectiv DJ 109 (Beclean – Luţa), DJ108 (Hărman – Sânpetru) şi DJ 106B (Vulcan – Holbav – Paltin).
Totodată, va fi actualizată expertiza tehnică şi se va întocmi DALI, PT şi DDE pentru consolidarea alunecării de teren pe DJ112H (Zărneşti – Predeluţ – Bran) şi va fi realizată o expertiză tehnică, precum şi studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru podul de lemn peste Olt de pe DJ 104K (între Crihalma şi Comăna).
Contractul mai prevede întocmirea expertizei tehnice, DALI, PT şi DDE pentru podeţele de pe DJ 106 (Şinca Nouă – Vlădeni – Dumbrăviţa), expertiza tehnică, DALI, PT şi DDE pentru reabilitarea şi modernizarea DJ 103A (Braşov – Tărlungeni – Zizin), expertiza tehnică şi DALI pentru podurile de pe DJ 112A (Hărman – Bod – Hălchiu – Codlea – Vulcan), dar şi expertiza tehnică şi DALI pentru podul peste râul Olt de pe DJ 103G Măieruş – limita cu judeţul Covasna. Expertiza tehnică şi DALI se va realiza şi pentru DJ 103D (Viştea de Sus – Viştişoara) dar şi pentru refacerea unei porţiuni din DJ 104J (Calbor-Făgăraş), afectată de o alunecare de teren.
În prezent, Consiliul Judeţean Braşov are în administrare 805,1 km de drumuri, din care 535,8 km sunt asfaltate, 5,4 km sunt betonate, 3,9  km sunt pavate cu piatră; 200,4 km sunt pietruite şi 59,5 de km sunt de pământ. În bugetul pe anul 2017 pentru reparaţia şi întreţinerea drumurilor judeţene a fost alocată suma de 22,5 milioane lei.

sursa:bzb.ro

Suntem si pe:
0