Făgărașul se pregătește pentru „Săptămâna mobilității europene“

Reprezentanți ai instituțiilor de învățământ din oraș, dar și ai poliției, asociațiilor au fost prezenți astăzi în sala de ședințe a Primăriei Făgăraș pentru a pune la punct activitățile ce vor fi desfășurate în orașul nostru în cadrul „Săptămânii mobilității europene“, campanie care se va organiza, anul acesta, în perioada 16-22 septembrie.

Astăzi ne întâlnim cu cadre didactice din Făgăraș, cu reprezentanți ai Poliției Rutiere, Poliției Locale în vederea organizării „Săptămânii mobilității europene“ care este o campanie anuală, desfășurată cu sprijinul Comisiei Europene. Scopul acestei campanii este încurajarea în special a copiilor de a se deplasa sustenabil la școală, respectiv promovarea unei atitudini practice a cetățenilor de a încerca soluții alternative la utilizarea automobilului. Să nu uităm că mișcarea în aer liber cu mijloace de transport nepoluante care va spori calitatea vieții în oraș ajutând la reducerea poluării aerului, a poluării fonice. Dorim ca acțiunile comune pe care le vom desfășura în această săptămână de mobilitate să aibă un impact pozitiv prin facilitarea unui transport sustenabil și prin adoptarea unui stil de viață sănătos. În cadrul acestei campanii se desfășoară și „Jocul șarpelui în trafic“, un joc pe care l-am mai jucat în anii anteriori și suntem la ediția a patra“, ne-a spus Dacia Săpătoru, consilier în cadrul Compartimentului Energetic al Primăriei Făgăraș.

Este foarte oportun că avem chiar la început de an școlar o săptămână în care să promovăm mișcarea, să promovăm verdele. Știți că școala noastră are clasă de ecologie, de protecția mediului, cu specific de agricultură și bineînțeles am răspuns pozitiv la chemarea primăriei. Venim și noi cu idei care sperăm să fie acceptate și sperăm să fie o săptămână deosebită“, a spus Luminița Husac, profesoară la Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“.

„Ne vom alătura proiectelor din comunitate. „Săptămâna mobilității europene“ va angrena întreg colectivul de cadre didactice împreună cu elevii noștri în activitățile care se vor derula pe parcursul acestui proiect care se implementează începând cu luna septembrie“, ne-a spus Teodora Novac, învățătoare la Colegiul Național „Radu Negru.

Tema campaniei din acest an este „Mobilitate inteligentă, curată și partajată!“

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.