USR și-a lansat filiala din Făgăraș

 

Partidul Uniunea Salvați România și-a lansat astăzi filiala locală din Făgăraș. Lansarea a avut loc la Casa Municipală de Cultură.

Președintele USR Făgăraș a fost numit Dan Pulțea, vicepreședinți: Cosmin CĂȚĂNAȘ, Irineu DARĂU, Marius MILU, Valentin ȘERBAN. Din comisia  de arbitraj fac parte: Erwan JOLIFF, Iulian JURCOVAN, Cristina PAICU iar cenzor este Ligia DARĂU.

În ultimele luni, a avut loc o dezvoltare organică a echipei. Avem o echipă diversă, cu oameni de calitate din întreaga Țară a Făgărașului. Ne unește dorința de a ne implica în comunitate și de a pune umărul la schimbarea în bine a administrației și a vieții de zi cu zi. Misiunea noastră este să creăm și să fim singura alternativă politică reală pentru cetățenii din Țara Făgărașului. Obiectivele noastre sunt următoarele:

  • Extinderea sănătoasă în teritoriu, cu membri și colaboratori de calitate – respectând criteriile de admitere în USR
  • Funcționarea democratică și meritocratică, asigurând transparența și fără să servim interese ilegitime ale unor grupuri corupte și clientelare
  • Contactul susținut cu cetățenii și colaborarea cu societatea civilă
  • Proiecte, acțiuni și dezbateri concrete prin care să înțelegem și să rezolvăm problemele locale
  • Consolidarea USR în zonă până la viitoarele alegeri astfel încât să reprezentăm politic interesele oamenilor în administrațiile publice din Țara Făgărașului
  • Să concurăm serios și să învingem partidele politice bazate pe oportunism, interese ilegitime, corupție, nepotism și incompetență“, se arată într-un comunicat transmis redacției de USR Făgăraș.

Pentru Țara Făgărașului, USR are în vedere următoarele acțiuni:

„Castelul Brukenthal din Sâmbăta de Jos, construit în cinstea împărătesei Maria Thereza și aflat lângă herghelia de cai lipițani, este un monument de clasă A vechi de peste 250 de ani, dar a fost lăsat în paragină și e în pericol iminent de degradare definitivă și chiar de prăbușire (deja, aproximativ o treime din acoperiș este dărâmată, ceea ce agravează pericolul). Am demarat strângeri de semnături atât pe hârtie (din Țara Făgărașului și de la turiști) cât și printr-o petiție online pe care o lansăm astăzi și sperăm să o semneze cât mai mulți români: https://campaniamea.de-clic.ro/petitions/salvati-castelul-brukenthal-de-la-ruina-si-prabusiri. În a doua fază, vom cere autorităților – alături de societatea civilă și de toți semnatarii petițiilor – găsirea unei soluții urgente și definitive pentru restaurarea castelului și repunerea sa în circuitul public. Solicităm încă de acum autorităților să nu mai întârzie tratarea acestei probleme sau să se derobeze de responsabilitate, ci să colaboreze între ele pentru a rezolva situația în interesul oamenilor din Țara Făgărașului“, mai spun reprezentanții USR Făgăraș.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.