S-au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construirea celor două poduri peste râul Olt

foto:transilvania365.ro

După ce, iniţial, administraţia judeţeană  a luat în calcul reabilitarea  podului de peste râul Olt dintre Voila şi Cincşor (arteră care asigură legătura între gara Voila şi baza militară NATO de la Cincu), la începutul acestui an, în urma expertizelor tehnice s-a constatat că acesta nu mai poate fi reparat, ci trebuie refăcut complet. Pentru construirea noului pod, amplasat pe  DJ 105 la km, 0+660 în localitatea Voila, administraţia judeţeană a obţinut suma de 15.000.000 lei prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2 (PNDL – 2).
Noul pod va avea o durată de viaţă de 120 de ani şi va fi construit astfel încât să permită inclusiv transportul tehnicii militare de la Gara CFR Voila la baza de la Cincu.

Prin programul PNDL urmează a se realiza şi podul de pe râul Olt Pod, de pe DJ 131P – Şercaia (DN 1) – Hălmeag la km 5+001. Pentru această investiţie a fost alocată suma de 6.363.000 lei, pe proiect depus de Consiliul Judeţean Braşov.  Actualul pod care face legătura între cele două localităţi este realizat în totalitate din stejar, are o lungime de 90 de metri şi o lăţime de cinci metri. Starea podului este foarte proastă, pilonii din stejar sunt deterioraţi, iar unii dintre ei deplasaţi. De asemenea, podina de rezistenţă şi cea de uzură sunt deteriorate. Iniţial s-a luat în calcul şi repararea podului actual, însă specialiştii Consiliului Judeţean au stabilit că cea mai bună soluţie este  realizarea unui pod nou, cu trei deschideri de 30 de metri, pe două grinzi din beton precomprimat cu lăţimea de 1,80 metri. Lăţimea părţii carosabile urmează a avea cinci metri, dar se vor realiza şi trotuare. Perioada de exploatare a noului pod ar urma să fie de cel puţin 50 de ani.

La ultima ședință a Consiliului Județean Brașov au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru cele două investiții din Țara Făgărașului.

În data de 30 august am avut ședință de plen la Consiliul Județean și printre proiectele importante ale județului Brașov, am reușit să avem două proiecte legate de Țara Făgărașului, proiecte extrem de importunate, pe infrastructură. Unul este legat de podul peste râul Olt, de la Șercaia la Hălmeag. Podul este într-o stare deplorabilă în acest moment și în ședință am aprobat indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Pod peste râul Olt“. Al doilea obiectiv care este foarte important și se referă al un pod nou peste râul Olt la DJ 105. E vorba de un pod de 14,5 m lățime. Traficul în zona Voila- Cincșor a crescut foarte mult și pentru asta se face un pod nou. Am aprobat tot așa, în Consiliul Județean, indicatorii tehnico-economici. Împreună cu colegii mei din grupul PSD am hotărât să aprobăm aceste lucrări care sunt de mare importanță pentru Țara Făgărașului“, ne-a spus Radu Mitric, consilier județean din partea PSD și lider de grup.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.