Acțiuni preventive în taberele școlare

Pe parcursul acestei veri, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii (BAPC) din cadrul Poliţiei Judeţene Braşov au desfăşurat activităţi informativ-preventive în taberele şcolare organizate pe raza judeţului Braşov, în vederea creşterii gradului de siguranţă a copiilor şi tinerilor, dar şi pentru a-i responsabiliza pe organizatorii taberelor.

În total, au avut loc 35 de întâlniri, în 17 tabere şcolare, la care au participat 1.419 elevi și 176 cadre didactice din țară și străinătate.

În cadrul întâlnirilor, au fost abordate subiecte precum prevenirea implicării copiilor în accidente rutiere (importanța respectării normelor rutiere privind deplasarea pe drumurile publice în calitate de pietoni, bicicliști sau pasageri), prevenirea dispariţiilor de minori, prevenirea violenţei și a implicării în fapte de furt, prevenirea consumului de alcool şi alte droguri, siguranţa pe internet etc..

Cu organizatorii taberelor s-a discutat despre măsurile care trebuie luate pentru siguranţa copiilor, cât se află în tabără sau în drumeţii.

Întrucât pe raza județului Brașov există mai multe obiective turistice, spații de agrement, parcuri tematice, activitățile informativ-preventive au fost orientate și către aceste zone, distribuindu-se peste 1.500 de materiale cu recomandări specifice vacanței de vară (flyere, afișe, broșuri), conform reprezentanţilor BAPC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.