Peste 400 de alergători au luat startul la Bâlea Lac

foto: oradesibiu.ro

Un număr de  peste 400 concurenți din 15 țări au luat startul weekend-ul trecut la cea de-a șasea ediție a 2×2 Race de la Bâlea Lac, singura cursă de alergare montană din România care se desfășoară integral la peste 2000 m altitudine, fiind considerată una dintre cele mai dificile curse de alergare montană din România, scrie oradesibiu.ro. 

Ediția din acest an desfășurată pe 19 august la Bâlea Lac, a atras 181 de participanți la categoria X2 și 225 la cursa regină, 2×2 Race, un traseu de 46 de km care leagă Bâlea Lac de cele mai înalte vârfuri din România, Moldoveanu (2544m) și Negoiu (2535m).

2X2 Race se desfășoară integral la peste 2.000 m, ceea ce o face unică în Europa și una dintre puținele din lume. Astfel, Ultramaratonul montan cu pornire de la Bâlea Lac este cel mai spectaculos și solicitant eveniment din calendarul competițional intern și este comparabil ca dificultate cu alte curse recunoscute din afara țării. Organizatorii UTMB (Ultra Trail du Mont Blanc), cea mai importantă competiție de profil din lume – Chamonix-Mont Blanc, consideră 2X2 Race cursă de calificare pentru acest ultra-maraton montan.
În cadrul 2X2 Race alergătorii pot alege să participe la unul din cele 2 curse distincte: 2X2 și X2. Cursa principală, 2X2, are aproximativ 46km lungime, cu 4200m diferență pozitivă de nivel și are startul și finish-ul la Bâlea Lac, atingând Vârful Moldoveanu și Vârful Negoiu, pe când X2 are aproximativ 18km lungime și 1800m diferență pozitivă de nivel și atinge doar Vf-ul Negoiu, plecare și returul fiind tot la Bâlea Lac.

Mai mult AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.