Mai multe lebede de pe lacul cetății ar putea ajunge la Grădina Zoologică din Brașov

Având în vedere că lebedele de pe lacul de lângă Cetatea Făgăraş s-au înmulțit foarte mult, autorităţile locale au încercat să mai reducă numărul exemplarelor. În luna mai a acestui an, reprezentanții societății Târguri și Oboare au vrut să scoată la licitație o parte din ele. Însă, legislația nu a permis acest lucru și singura variantă pentru a micșora numărul păsărilor a rămas donația. În prezent se poartă discuții privind transferul mai multor exemplare la Grădina Zoologică Braşov. Pe lacul Cetății Făgăraș sunt în prezent 25 de lebede, din care două negre și opt boboci.
„La nivelul autorităţilor locale din Braşov şi Făgăraş s-au purtat discuţii privind posibilitatea ca noi să preluăm mai multe lebede, astfel că în perioada următoare, la Grădina Zoologică Braşov vor fi aduse 10 – 12 exemplare de lebede albe”, a declarat pentru Bună Ziua Brașov, directorul Grădinii Zoologice Braşov, Alin Pînzaru.

În prezent, la Zoo Braşov sunt doar 4 lebede, dintre care 2 albe şi 2 negre, astfel că nu există riscul suprapopulării lacului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.