Oaspeți de seamă și multă voie bună, la Cincu

Weekend-ul care tocmai s-a încheiat a fost unul plin de culoare și de sărbătoare în multe din localitățile Țării Făgărașului, acolo unde autoritățile  au organizat evenimente menite să-i adune pe toți fiii satului laolaltă. Una din comunele unde a fost sărbătoare mare a fost comuna Cincu. Aflată la cea de-a cincea ediție „Zilele comunei Cincu“ a adunat sute de localnici, dar și invitați în centrul satului. 

Sărbătoarea comunei a debutat încă de sâmbătă când pe scena evenimentului au urcat zeci de interpreți de muzică populară și ușoară, dar și ansambluri folclorice printre care: Mioara Marinca, Grupul „Prietenia“, coordonat de Eugen Herchi, Mihai Teacă, Ansamblul din Rupea și Mariana Șandru, trupa TODAY,  Diana Gribincea Popa, Daniel Rosalim de la Junii Sibiului.

Biserica din sat, resfințită

În cadrul sărbătorii Cincului, la biserica din sat au poposit oaspeți de seamă, duminică, 20 august. IPS Laurențiu Streza și IPS Serafim Joantă, Mitropolitul Germaniei, alături de un sobor de preoți, au oficiat SF. Liturghie. Cu această ocazie, locașul de cult, care a beneficiat de mai multe lucrări în ultimii ani, a fost resfințit. La eveniment au ținut să participe numeroase oficialități locale, județene, dar și de la nivel național.

 

„Astăzi este un eveniment deosebit, sfințirea bisericii. Am avut onoarea de a participa la acest eveniment și avem o biserică deosebit de frumoasă și sper să țină pe vecie. Am avut și invitați speciali. A fost prezent domnul președinte al Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a fost domnul prefect Marian Rasaliu, domnul ministru al Tineretului și Sportului, Marius Dunca, precum și câțiva primari din zonă“, a spus Aurel Suciu, primarul comunei Cincu.

Am fost prezent și la Cincu unde au fost organizate „Zilele comunei Cincu, unde am dat de o comunitate deosebită a cărei biserică s-a sfințit. Am avut parte de o întâlnire cu foarte multe lucruri frumoase și foarte mulți oameni plăcuți“, ne-a spus Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

Sărbătoarea a continuat apoi în centrul satului unde a fost distracţie la maxim. Sute de localnici, dar şi oameni din toată Ţara Făgăraşului au luat parte la sărbătoarea Cincului. Nu au lipsit nici soldaţii americani care au profitat de sărbătoare şi au degustat preparatele tradiţionale româneşti.

Până în noapte târziu, centrul satului Cincu a fost plin de oamenii veniţi să asiste la spectacolele organizate de Primăria Comunei Cincu cu ocazia sărbătorii satului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.