Făgărășenii sunt invitați vineri, 18 august, de la ora 18.00, la terasa The Garden să sprijine una din cele trei cauze propuse de Fundația Comunitară Țara Făgărașului, în cadrul proiectului „Cercul de donatori“.

„Vino alături de noi vineri, 18 august, la ora 18.00, într-un cadru informal și prietenos pus la dispoziție de The Garden, la cea de-a VIII-a ediție a Cercului de Donatori Țara Făgărașului! Haide să socializam, să glumim și să ne emoționăm deopotrivă, dar lucrul cel mai important, să aflăm povestea celor trei cauze din comunitatea făgărășeană care au nevoie de sprijinul nostru. Luna august este perioada în care mulți dintre prietenii, membrii familiilor noastre se întorc acasă din străinătate. Cheamă-i alături de tine la eveniment! Vor avea ocazia să participe în mod mod activ la schimbările din comunitatea noastră“, spus reprezentanții Fundației Comunitare Țara Făgărașului. 

„Generozitatea dăruiește sănătate – Achiziție flux laminar pentru sala de operații – ortopedie”

Unul din proiectele care vor fi prezentate la Cercul de Donatori Țara Făgărașului este „Generozitatea dăruiește sănătate – Achiziție flux laminar pentru sala de operații – ortopedie”, un proiect al Spitalului Municipal „Dr. Aurel Tulbure Făgăraș“.
Înscrierea acestui proiect la Cercul de Donatori este doar un prim pas în vederea obținerii de fonduri necesare spitalului pentru a achiziționa acest sistem sofisticat care servește pentru introducerea aerului cu flux laminar în sălile de operații cu nevoi ridicate de sterilitate.
Spitalul are o echipa de medici chirurgi ortopezi bine pregătiți, capabili sa efectueze intervenții chirurgicale de maximă complexitate, dar care nu se pot efectua din cauza absenței acestui sistem de flux laminar.

 

Treasure Hunt- Comorile Făgărașului

Un alt proiect propus de Clubul Sportiv Țara Făgărașului se numește Treasure Hunt – Comorile Făgărașului, ediția 2. Scopul lui este acela de a mobiliza comunitatea Țării Făgărașului prin sport pentru a cunoaște mai bine orașul și a lucra împreună pentru rezolvarea provocărilor pe care le întâmpinăm. Evenimentul presupune parcurgerea unor probe în echipe de câte trei persoane. Probele au loc în diverse locații cu semnificație din comunitate.

„Lumină și culoare pentru copiii din Șoarș” 

„Ana cu iia călătoare“ împreună cu Parohia Ortodoxă Română Șoarș ( Preot Ciprian Adomnicăi) vine cu proiectul ”Lumină și culoare pentru copiii din Șoarș”. Din 2014, de când a luat naștere această inițiativă, enoriașii parohiei au fost cei care au susținut financiar aceste ateliere. Însă pentru a dezvolta ideea proiectului, au nevoie de sprijin.
Acești copii talentați au nevoie de materiale pentru a picta și a-și dezvolta talentul ( șevalete, rame, acuarele, pensule, etc). Cu vârste cuprinse între 6-12 ani, ei pictează icoane pe sticlă iar o parte din obiectele pictate la atelierele de pictură sunt vândute pentru a oferi mici daruri şi mici recompense micuţilor.

Sunt 3 proiecte pentru care puteți dona. Cercul de Donatori este organizat de: Fundația Comunitară Țara Făgărașului sub egida The Funding Network, în parteneriat cu Asociaţia pentru Relaţii Comunitare. Este una dintre cele mai elegante forme de implicare în comunitate, prin care se discută, se dezbat idei, se donează, se socializează.