Mii de oameni, așteptați de Sfânta Maria la Mănăstirea de la Sâmbăta de Sus

Mii de pelerini sunt așteptați mâine, cu ocazia praznicului Adormirii Maicii Domnului, la Mănăstirea de la Sâmbăta de Sus, pentru a participa la slujbele religioase oficiate la hramul istoricului așezământ monahal de la poalele Munților Făgăraș.

În ziua de hram, așa cum este tradiția, Înaltpreasfinţitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului va oficia slujba sfințirii apei la izvorul din curtea mănăstirii. Alături de ierarh se va afla Preasfinţitul Ilarion, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului şi numeroşi preoţi şi diaconi.

„La ora 8.30 va avea loc sfințirea apei, după care vom merge în pădure unde va fi oficiată Sfânta Liturghie, continuăm cu taina Sfântului Maslu și apoi Agapa. Vor participa Înaltpreasfințitul părintele nostru mitropolit Laurențiu, Preasfințitul Ilarion Făgărășeanul și Preasfințitul Sofian Brașoveanul“, ne-a spus protosinghelul Atanasie Roman, starețul Mănăstirii Brâncoveanu.

Deja la mănăstirea au început să vină pelerini, însă cei mai mulți vor ajunge la locașul de cult în dimineața zilei de 15 august. De asemenea, la hramul mănăstirii sunt așteptate și oficialități locale și județene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.