Două zile de distracție și voie bună cu cântăreți renumiți, târg tradițional și focuri de artificii, la Cincu

Comuna Cincu va îmbrăca haine de sărbătoare în luna august. Așa cum se obișnuiește în ultimii ani, fiii satului, dar și alți invitați din toată Țara Făgărașului și nu numai se reunesc în cadrul „Zilelor Cincului“, eveniment ajuns la cea de-a cincea ediție. Două zile va fi sărbătoare în sat, în perioada 19-20 august, iar autoritățile au pregătit o serie de evenimente cu multă voie bună și distracție pentru participanți.

Pregătirile pentru „Zilele Cincului“ sunt pe ultima sută de metri iar autorităţile locale au organizat două zile de distracţie pentru toţii fiii comunei şi nu numai. Târg de produse tradiţionale, meşteri populari, spectacole de muzică populară şi uşoară, cu interpreţi locali, dar şi consacraţi la nivel national sunt doar câteva din ingredientele care vor încânta publicul care va fi prezent sâmbătă, 19 august şi duminică, 20 august la Cincu.

„Organizăm a cincea ediție a „Zilelor Cincului“ care va avea loc pe 19,20 august. Ca în fiecare an, avem un program destul de încărcat, două zile cu program de muzică ușoară, muzică populară și la final cu un foc de artificii. Pe 20 august, avem și sfințirea bisericii din Cincu la care va fi prezent IPS Laurențiu Streza. Dintre formațiile care vor participa la Cincu pot să enumăr: Ansamblul de dansuri de la Rupea, Ansamblul de la Șinca Nouă, Corul de Muzică Armonia din Constanța, Daniel Rosalim de la Junii Sibiului. Muzică ușoară se încheie pe 20 august cu JO, la ora 22.00“, a spus Aurel Suciu, primarul comunei Cincu.

Pe lângă muzică și voie bună, cei prezenți la eveniment vor putea gusta din tradiționalele produse făcute de localnicii din Cincu, la târgul amenajat în cadrul sărbătorii.

„A fost un succes și anul trecut și așteptăm și de această data invitații la eveniment. Este singura dată când cei din localitate pot să-și vândă produsele. Va fi un târg de produse tradiționale cu mâncăruri tradiționale, cu lucruri tradiționale și având acum în zonă americani sperăm să avem un număr cât mai mare de vizitatori și participanți la spectacol“, a mai spus primarul comunei Cincu.

Așadar, startul sărbătorii Cincului se va da sâmbătă de la ora 16.00, când pe scena amplasată în centrul satului vor urca Mioara Marinca, Grupul „Prietenia“, coordonat de Eugen Herchi, Mihai Teacă, Ansamblul din Rupea și Mariana Șandru.

De la ora 19.00 este programat un spectacol de muzică ușoară cu trupa TODAY.

De la ora 19.45, Diana Gribincea Popa va încânta publicul prezent cu melodii populare, iar de la 20.15, Daniel Rosalim de la Junii Sibiului va face spectacol.

Duminică, 2 august, programul la scena din centrul satului va debuta la ora 16.00, cu un spectacol de muzică populară susținut de interpreta Georgiana Pătrînjel.

De la ora 16.30, cei prezenți vor putea asista la un spectacol de muzică ușoară cu Orchestra Cincu și Formația Sirinx.

De la ora 17.00 sunt programați să urce pe scenă Grupul Armonia, Ștefan Ramba, Ansamblul de dansuri Șinca Nouă și Viorica Cerbu.

De la ora 20.00, Cristinel Terbea va susține un spectacol de muzică ușoară, iar de la ora 20.15 Anca Parlea Band și Claudia Marin vor urca pe scena festivalului.

Seara se încheie cu un concert susținut de JO , de la ora 21.00.

La ora 22.00 este programat un foc de artificii pentru a marca așa cum se cuvine încheierea sărbătorii din Cincu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.