Incendiu în două gospodării din Boholț. FOTO

Un incendiu puternic a izbucnit sâmbătă după-amiază în localitatea Boholț. Focul a cuprins două gospodării și a făcut scrum șurile, dar și acoperișurile caselor, animale, precum și un tractor. Misiunea a fost una dificilă pentru pompieri din cauza lipsei apei din localitate.

Incendiul a fost anunțat ieri, în jurul orei 16.30 și a pornit de la șura unei gospodării. S-a extins apoi și la anexe, dar și la gospodăria vecină unde au ars șura și acoperișul casei. Pompierii făgărășeni au intervenit cu două autospeciale și cu un echipaj SMURD. Însă misiunea nu a fost una ușoară pentru că aceștia pentru că, după ce au epuizat apa din singurele fântâni cu apă din localitate, au fost nevoiți să alimenteze mașinile cu apă din Galați. În ajutorul pompierilor făgărășeni, au fost solicitați și pompierii din Victoria. Din cauza resturilor care încă fumegau, pompierii au fost nevoiți să rămână toată noaptea să supravegheze zona pentru ca incendiul să nu izbucnească din nou.

„Am intervenit la un incendiu în Boholț unde au ars două șuri, anexe, precum și acoperișul la două case. Ideea e că alimentarea am făcut-o din Făgăraș, de la biserica din Galați. Am venit cu mașinile să alimentăm din Făgăraș. Din cauza secetei, pârâul din Boholț care anul trecut a făcut ravagii, acum este sec“, ne-a spus lct. Col. Dorin Moldovan, comandantul Detașamentului de Pompieri Făgăraș.

 

„Ieri am fost sesizați de sătenii din Boholț de existența unui foc deschis la niște gospodării de la numerele 90 și 91, undeva vizavi de biserica din sat. Ne-am deplasat urgent acolo, am sunat la 112, s-au deplasat pompierii cu două autospeciale. S-au strâns oamenii din sat, înaintea sosirii pompierilor având în vedere că e un pic de distanță din Făgăraș până la Boholț, urcându-se Dealul Calborului, până au ajuns pompierii, oamenii s-au mobilizat și au făcut ce au putut. S-a folosit apa din fântâni, din cele două fântâni din sat când s-au terminat rezervele din autospeciale. În continuare, oamenii noștri au rămas, cei de la DVSU pe poziții peste noapte ca să verifice resturile de lemn care mai fumegau încă, la fel și pompierii au rămas peste noapte cu o autospecială pregătiți de o nouă izbucnire a focului. Acum, mergem cu un excavator acolo ca să mișcăm resturile care mai sunt de la șură, de la casele respective, sunt multe resturi fumegânde încă și să mai stingem ce mai e acolo“, a spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

Problema lipsei apei, mai ales pe timp de vară, nu este una nouă în localitățile Boholț și Calbor.  Anii trecuți, s-au săpat săpat patru puțuri. Aceste puţuri au fost săpate pe terenuri private şi Primăria Beclean nu este proprietara acestor puţuri.

„S-a luat apa din toate fântânile care au fost disponibile cu debit de apă. Însă, având în vedere seceta la care suntem supuși, debitele sunt scăzute și vreau să rezolv această problemă în cel mai scurt timp derulând proiectul de aducțiune de apă la Calbor și Boholț la care lucrăm și suntem în stadiul de a cumpăra terenul unde au fost forate acele puțuri care , precum știți, au fost forate anapoda, pe terenurile oamenilor. Acum s-a făcut succesiunea, chiar alaltăieri am fost la proprietari, la cei patru, să mă interesez de planuri parcelare, să intabulăm. Lucrăm în paralel la o expertiză tehnico- financiară a terenurile pentru a avea o valoare să le putem plăti oamenilor terenul, conform valorii reale, să putem rezolva problema apei la Calbor și Boholț unde sunt fântâni cu apă improprie de băut și cu debite mici“, a mai spus primarul comunei Beclean.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.