Străzile din Făgăraș, udate în zilele caniculare

Vremea caniculară, cu temperaturi cuprinse între 36 și 39 de grade celsius, anunțată și la Făgăraș a determinat autoritățile locale să ia măsuri. Astfel, vineri și sâmbătă, străzile din Făgăraș vor fi udate încontinuu. Această acțiune va fi efectuată de primărie, dar și de societatea Salco Serv.  De asemenea, societatea de salubrizare va ridica gunoiul mai des.

„În colaborare cu cei de la primărie, cu Protecția Civilă, cu Serviciul de Administrare a Domeniului Public și Privat o să trecem din nou la udarea străzilor și la ridicarea cât mai des a gunoiului. În perioada verii, noi ridicăm zilnic gunoiul, dar conform legii pe perioadă de caniculă trebuie să fim mai atenți și să-l ridicăm mai des. Străzile vor fi în permanență udate și în special traseele aglomerate“, a spus Dragoș Bârsă, directorul Salco Serv.

Potrivit lui Marian Harabagiu de la Protecție Civilă, două farmacii vor asigura oamenilor primul ajutor în caz de nevoie.  Este vorba despre farmacia de la piață, Catena și cea de pe strada Stejarului, Vitafarm. De asemenea un punct de prim ajutor va fi amenajat de mâine și în foaierul Casei de cultură. De asemenea și catedrala ortodoxă va fi deschisă pentru cei care vor să se adăpostească de căldura de afară.

Pentru a preveni incidentele în această perioadă caniculară, medicii au câteva recomandări:

-Deplasările sunt recomandate in primele ore ale diminetii sau seara, pe cat posibil prin zone umbrite, alternând deplasarea cu repausul in spatii dotate cu aer conditionat (magazine, spatii publice).

-Evitati aglomeratiile, expunerea la soare, efortul fizic intens, intre orele 11,00 – 18,00!

-Purtati haine lejere, subtiri, deschise la culoare, palarii si ochelari de soare!  In incaperile cu aer condiţionat, aparatul trebuie reglat astfel încât temperatura să fie cu 5-7 grade mai mică decât temperatura mediului exterior.

-Beti 1,5 – 2 litri de lichide pe zi, nu prea reci (apa, sucuri naturale din fructe, ceaiuri caldute – soc, musetel, urzici)!

-Mancati fructe si legume (pepene, prune, rosii, etc.) sau iaurt (echivalentul unui pahar cu apa); mancati echilibrat si variat, insistand pe produsele cu valoare calorica mica!  Evitati bauturile ce contin cofeina (cafea, ceai, cola) sau zahar (sucurile carbogazoase) in cantitate mare!

-Nu consumati alcool – va deshidrateaza si va transforma intr-o potentiala victima a caniculei!

-Nu lasati copiii/animalele de companie singuri/singure in autoturisme!

-Cereti sfatul medicului de familie la cel mai mic semn de suferinta manifestat de dumneavoastra sau de copilul dumneavoastra! Persoanele care sufera de diferite afectiuni, isi vor continua tratamentul conform indicatiilor medicului. Este foarte util ca in perioada caniculara sa se consulte medicul curant, in vederea adaptarii schemei terapeutice la conditiile existente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.