Invitație în natură la sfârșit de săptămână

Se fac ultimele pregătiri pentru Bike camp “Aproape de natură”, competiţie aflată la a IlI-a ediţie. Aceasta va avea loc în perioada 21-23 iulie şi se va desfăşura în zona turistică Berivoi, în apropierea mănăstirii Sf. Andrei). Evenimentul are ca scop promovarea sportului şi a activităţilor în aer liber, punând în acelaşi timp în valoare potenţialul zonei în ceea ce priveşte traseele de ciclism montan.

„Având în vedere că scopul principal al asociaţiei noastre este de reconectare a copiilor cu natura, şi nu neapărat spiritul de competiţie, organizăm această competiţie într-un mod inedit. Asta înseamnă că, spre deosebire de toate competiţiile de ciclism montan din ţară, noi vom avea doar doua categorii: family (adulti și copii ) si open (adulti 18-99 ani). Pe parcursul probei, vor exista puncte de control şi revitalizare, în care participanţii vor avea la dispoziţie apă, sucuri energizante, glucoză, fructe, etc. Asistenta medicală pe perioada concursului va fi asigurată de 2 medici de la Spitalul Mun. Făgăraș dotati cu truse de prim ajutor ,la start și în punctele de realimentare“, spun organizatorii evenimentului.

Program:

Vineri seara

– instalarea corturilor; sau cazare la pensiunile din zonă.
-campare la marginea pădurii sau lângă un râu de munte. Program de socializare liberă (fără tablete, smartphon-uri, laptop-uri etc.).
-cină în jurul focului

Sâmbătă (ziua concursului)

-Înscriere participanţi la sectiunea family
-Şedinţa tehnică şi startul concursului (ora 10.00)
-Desfăşurarea probei de ciclism montan 10km offroad (dificultatre medie; 3 traversari peste rauri de munte; padure; drum forestier; iarba)
-Festivitatea de premiere , tombola
-Închiderea concursului
-Ecologizarea zonei de concurs
– ora 17.00: OPTIONAL: Tura de ciclism montan (ptr. adulti) zona turistica Berivoi –> Zona turistica Dejani (manastire) si retur, ~ 23 Km in pluton. (~ 3 ore) .
-Foc de tabăra, masă festiva (tocanita la ceaun).

Duminică:

-Înscriere participanţi la sectiunea open (Fox hunt)
-Şedinţa tehnică şi startul concursului (ora 10.00)
-Desfăşurarea probei de ciclism montan ~25 km (urcare pana la aprox 1000m altitudine; drum forestier; coborare offroad; asfalt 5 km; drum de tara )
-Festivitatea de premiere
-Închiderea concursului
– scurta drumetie prin padure si pe cursul raului Berivoi (copii si adulti)

Contributie :
50 ron de familie
25 ron single (adult)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.