foto: arhiva

La data de 14 iulie a.c., polițiști din cadrul  Secției 3 Poliție Rurală Voila au desfășurat activităţi în baza planului de acţiune derulat la nivel național, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ce contravin legislației silvice, ,,SCUTUL PĂDURII 2017”. Astfel, în extravilanul satului Vistișoara, zona Viștea Mare, polițiștii a identificat cantitatea de 30,13 mc lemn de lucru, esență rășinoase, exploatat de un agent economic cu obiect de activitate prelucrare material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că materialul lemnos provine dintr-o partidă pentru care agentul economic, deși deține dreptul de exploatare, a încheiat această activitate, nemaiavând drept de a emite aviz de însoțire, astfel materialul lemnos nu avea proveniență legală.

Administratorul societății comerciale  a fost sancționat contravențional,  conform art. 19, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 3 000 lei iar materialul lemnos, în valoare totală de 9 310 lei,  a fost confiscat și predat în custodia  Ocolului Silvic Arpaș.

Share Share on Facebook0Email this to someonePrint this pageShare on Google+0