Lupte la Cetatea Făgărașului cu luare de ostatici

foto: CS AIRSOFT Brasov

Cetatea Făgăraşului  a devenit sâmbătă „câmp de luptă” cu soldaţi înarmaţi gata să treacă la atac. Totul în cadrul concursului Patrula Airsoft, un concurs între echipe de jucători airsoft. Cele mai bune nouă echipe de sportivi s-au înfruntat pentru supremaţie la concursul ajuns la cea de-a doua ediţie. Competiţia s-a desfăşurat pe parcursul unei zile întregi, iar organizator a fost Clubul Sportiv AirSoft Braşov, în colaborare cu Primăria Făgăraş .

„Locația  a fost excelentă, feedback-urile sunt de 10 plus. Arhitectura a permis acoperirea oricărei probe. De exemplu, ostaticul a fost eliberat din acele catacombe, iar ambuscada a fost între ziduri. A fost foarte frumos și a corespuns acestei acțiuni, acțiune pe care de anul viitor o voi permanentiza în calendarul sportiv al Municipiului Făgăraș“, ne-a spus Marius Moruz, președintele Airsoft Brașov.

foto: CS AIRSOFT Brasov

Evenimentul s-a desfăşurat pe toată perioada zilei de sâmbătă, echipele intrând pe traseu la interval de 30 – 40 de minute. Participanţii au fost din Bucureşti, Sibiu, Mediaş, Suceava, Cluj-Napoca, Deva, Luduş, Braşov, Turda. După ce s-au întrecut o zi întreagă a venit momentul ca echipele să se bucure pentru reuşitele lor. Astfel pe primul loc s-a clasat Clubul STAS din Suceava, pe locul 2 DAC Deva, iar pe locul 3 , Clubul Ludus Dacicus din Turda.

A fost un eveniment reușit din toate punctele de vedere. Toate cele nouă echipe prezente la start au terminat competiția. Pe primul loc s-a situat STAS Suceava, pe locul 2, Decebal  Airsoft Club Deva, pe locul trei Ludus Dacicus Turda. A fost și un concurs de TIR pentru amatori la care au participat aproximativ 200 de persoane. S-a făcut o finală de 30 de persoane din care doi copii de 12 și 8 ani au luat locul 1 și 2“, a mai spus Marius Moruz.

Evenimentul a avut loc în parteneriat cu Primăria Făgăraș, dar și cu alți sponsori precum airsoft-cluj.ro.

Airsoftul este un sport in care jucatorii simuleaza o lupta sau diferite scenarii militare, folosind tactici militare, haine de camuflaj si replici de arme. Replicile airsoft folosesc bile de 6 mm din material plastic ca munitie, avand o masa, de obicei, intre 0.20g si 0.43g. Armele airsoft sunt in sine niste replici destul de fidele in exterior ale armelor militare. Detinerea replicilor nu presupune nicio autorizare de la politie, fiind incadrate de lege ca dispozitive de agrement care arunca proiectile nemetalice.

Airsoftul a apărut în Japonia la începutul anilor 1970, extinzându-se mai apoi în Hong Kong şi China, din 1980 în Marea Britanie. Fabricanţii au pus un mare accent pe replicarea designului armelor de foc şi de tir, având totodată grijă ca aceste jucării să nu poată răni. Majoritatea producătorilor de replici şi accesorii de airsoft sunt localizaţi în Japonia, China sau Taiwan.

(Roxana Palade)

foto: CS AIRSOFT Brasov
foto: CS AIRSOFT Brasov
foto: CS AIRSOFT Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.