Note de 10 la admiterea în liceu, dar și note de 2

Elevii au aflat astăzi la ce liceu vor învața din clasa a IX-a, dupa prima repatizare computerizata organizată de Ministerul Educatiei Nationale.

Colegiul Național „Radu Negru““ s-a aflat și în acest an în preferințele elevilor. Toate cele cinci clase, a câte 28 de locuri fiecare, au fost ocupate. Ultima medie de admitere la acest liceu a fost 7,49 la Filologie. Amina Manea este eleva care a intrat la acest liceu, la specializarea Științe ale Naturii, cu media 10.

La Colegiul Național „Doamna Stanca“ din cele patru clase propuse pentru anul școlar viitor, au fost ocupate trei, iar în cea de-a patra au mai rămas 16 locuri libere. Ultima medie de admitere a fost 5,49 la Filologie.

La Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“ au fost repartizați 43 de elevi în cele două clase propuse pentru anul școlar viitor. Cea mai mică medie de admitere a fost de 3.35.

La Colegiul „Aurel Vijoli“ din cele 28 de locuri la profilul Servicii, au fost repartizați doar 9 elevi. Ultima medie de admitere a fost 2,69.

La Liceul Teoretic „I.C.Drăgușnu“ din Victoria au fost propuse pentru anul școlar viitor 56 de locuri și au fost ocupate după prima repartizare 46 de elevi. Ultima medie de admitere a fost 4,22.

Cu media 3.60 s-a intrat și la Colegiul Tehnic „Alexandru Bărbat“ din Victoria. Doar 9 locuri din cele 28 au fost ocupate în această etapă.

Intre 13 si 17 iulie se va organiza depunerea dosarelor de inscriere la scolile la care candidatii au fost repartizati. Atentie! In lipsa acestui demers, candidatul pierde locul de la liceul respectiv.

Ce acte sunt necesare la dosarul de inscriere:

– cererea de inscriere (la liceul respectiv);
– cartea de identitate (daca este cazul) si certificatul de nastere, acesta din urma in copie legalizata;
– adeverinta cu notele si media generala obtinute la Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a (se ridica de la scoala absolvita de elev);
– foaia matricola pentru clasele a V-a – a VIII-a (cu calculul mediei generale) – se ridica de la scoala gimnaziala;
– fisa medicala a elevului (de la scoala gimnaziala).

In 18 iulie, liceele vor transmite situatia locurilor ramase libere in urma neinscrierii candidatilor admisi in aceasta etapa de admitere.

Intre 19 si 21 iulie vor fi rezolvate situatiile speciale aparute dupa repartizarea computerizata, repartizarea candidatilor care nu si-au depus dosarele de inscriere in termen, a candidatilor care nu au participat si a celor care au participat, dar nu au fost repartizati in etapa repartizarii computerizate.

24 iulie 2017 – Afisarea situatiei locurilor libere, a locului de desfasurare si a graficului probelor de aptitudini sau probelor la limba moderna sau materna.

4 septembrie 2017 – Candidatii se vor inscrie la liceele care organizeaza probele de aptitudini sau probele la limba moderna sau materna.

5 – 6 septembrie 2017 – Desfasurarea probelor de aptitudini sau probelor de limba moderna sau materna.

4 – 7 septembrie 2017 – Absolventii clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizati in etapa anterioara, care nu s-au inscris in termen sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior etapei anterioare isi vor trimite cererile de inscriere.

8 septembrie 2017 – Vor fi repartizati absolventii clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizati in etapa anterioara, care nu s-au inscris in termen sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior etapei anerioare.

11 septembrie 2017 – Transmiterea rezultatelor repartizarii catre Centrul National de Admitere, prin confirmarea incheierii operatiunilor specifice in aplicatia informatica centralizata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.