Gheorghe Sucaciu: „În 3-4 ani, sper ca orașul nostru să aibă o infrastructură și modernă și bună“

Primăria Făgăraș derulează mai multe proiecte în urma cărora municipiul va fi complet modernizat din punct de vedere al infrastructurii în următorii 3-4 ani. Sunt trei proiecte mari prin Programul Național de Dezvoltare Locală, dar și proiecte cu bani din bugetul local. În prezent se lucrează intens pe loturile finanțate cu bani din visteria primăriei.

De câteva luni, în mai multe zone ale orașului s-au deschis șantiere, șantiere de reparații și modernizare. Echipe de muncitori ale firmelor de construcții lucrează de zor pentru reabilitarea trotuarelor,aleilor, parcărilor, drumurilor, sensurilor giratorii, amenajarea zonelor verzi. Așa cum au declarat autoritățile încă de la începutul anului, s-a dat startul intens la reconstrucția mai multor zone din oraș. Însă misiunea nu este una ușoară, după ce infrastructura orașului a fost făcută praf la propriu în urma lucrărilor la rețeaua de apă-canal. Sunt însă și lucrări de asfaltare care se lasă așteptate. Este și cazul modernizărilor realizate prin proiectul câștigat în anul 2014 prin PNDL, proiect care presupune asfaltarea a 16 km de drum.

Însă de atunci, fondurile prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, 25 de milioane de lei, nu au putut fi folosite. Cu aceşti bani urmează să fie turnate covoare asfaltice pe străzile Negoiu, 13 Decembrie, Şoseaua Combinatului, străzile din Combinat şi din cartierul Florilor. Autoritățile speră ca procedurile să se finalizeze și să înceapă efectiv lucrul în teren.

Avem în evaluare oferte și sper să se termine până la începutul lui august, pentru primul proiect de pe PNDL și aici vorbim de Șoseaua Combinatului, Hurezului, Combint, Trandafirilor, 13 Decembrie“, ne-a spus primarul Făgărașului, Gheorghe Sucaciu.

Pe lângă primul proiect  care va fi finanțat prin PNDL, autoritățile locale au mai depus la Ministerul Dezvoltării alte două proiecte pentru asfaltare.

„Vom scoate la licitație următorul proiect pentru că avem trei proiecte de infrastructură, după ce facem în luna iulie o rectificare de buget și vom prinde banii pentru proiectare pentru că pe aceste proiecte, noi suntem obligați doar la plata documentaților. Vom scoate la licitație proiectare plus execuție, iar al treilea proiect care închide toată infrastructura din Făgăraș, îl vom scoate și pe acestă la licitație, imediat ce vom termina documentația“, a mai completat Gheorghe Sucaciu.

În același timp, se pregătește documentația pentru alte proiecte importante de asfaltare din oraș.

În ședința trecută de consiliu, am aprobat indicatorii tehnico-economici pentru strada Doamna Stanca. De asemenea am avut programat la începutul anului reabilitarea a cinci loturi din bugetul local. Unul l-am terminat și lucrăm la cele patru loturi, loturi care vizează modernizarea cartierelor“, a mai spus primarul.

 

Chiar dacă se lucrează la proiecte în acest sens și pentru unele sunt deja bani, traseul ce trebuie urmat potrivit legislației în vigoare, este destul de greoi.

„Am stabilit un grafic și îl vom respecta și în funcție de lucrările care mai sunt în oraș. Oricum, noi nu vom termina toată infrastructura într-un an, doi sau trei. Sunt foarte mulți kilometri, foarte mult de lucru pentru că infrastructura este veche și avem nevoie de foarte mult timp. Rețelele sunt foarte vechi și unde lucrăm la infrastructură, de exemplu Electrica ne obligă să facem și protecție a rețelelor lor și atunci lucrările necesită foarte mult timp. Nu spun că sunt grele, dar necesită timp. În fiecare an, vom lucra pe străzi, mai  ales străzile care au nevoie urgentă de reparație și între timp să se facă și rețeaua de utilități, să nu mai fie nevoie să facem altă săpătură. În 3-4 ani, sper ca orașul nostru să aibă o infrastructură și modernă și bună. Punem accent pe calitate, nu vrem să fie rapid și prost, ci trainic, să se lucreze organizat și bine“, a concluzionat primarul Făgărașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.