Apa consumată, dar neplătită

Datoria totală pe care clienții societății o înregistrează la SC Apă Canal Sibiu este de peste 1.700.000 de lei, iar facturi mai vechi de 45 de zile sunt în valoare de aproape 1.500.000 de lei. Cea mai mare pondere a datoriilor o înregistrează asociațiile de proprietari, iar în fruntea listei se află Asociația nr. 5 din cartierul Vasile Alecsandri.

În ciuda măsurilor luate prin debranșare de la rețeaua de apă, datoriile înregistrate de făgărășeni la furnizorul de apă potabilă nu scad foarte mult. Cele mai mari restanțe le înregistrează asociațiile de proprietari, respectiv, aproape 1.500.000 de lei, din care facturi mai vechi de 45 de zile în valoare de aproape 1.300.000 de lei.

„Am trimis somații către rău platnici, am și debranșat, au fost debranșate și blocuri de locuințe, au venit la eșalonări și am făcut eșalonări. Sper să se țină de aceste plăți eșalonate și să plătească și factura curentă, altfel suntem puși în situația de a trece din nou la debranșări“, ne-a declarat Vasile Manta, directorul SC Apă Canal Sibiu, Sucursala Făgăraș.

Aceiași datornici

În ceea ce privește „fruntașii“ la neplata facturilor de apă, în top sunt, ca de fiecare dată, cam aceleași asociații.

„Asociațiile care nu plătesc sunt aceleași ca de obicei, respectiv Asociația nr. 1 din cartierul Combinat, de pe strada Plopului, Asociația nr. 5 din Vasile Alecsandri pe care îi așteptăm să vină cu o propunere din partea lor. Au o sentință judecătorească recent încheiată, la care au cerut un termen de 30 de zile ca să facă o adunare general; îi așteptăm, pentru că văd că nu au venit.

Noi am dat în judecată asociația pentru neplata datoriilor. Vreau să văd propunerile lor și dacă nu vor veni să discutăm să vedem ce e de făcut pentru recuperarea datoriei, vom sista apa și le vom da apă doar după program, o oră pe zi. Mai avem Asociația nr. 4 din Tudor Vladimirescu, Asociația 2 din Tudor Vladimirescu Asociația nr. 9 din 13 Decembrie. Cam aceiași abonați“, a mai spus ing. Vasile Manta.

În schimb, datoriile făgărășenilor care locuiesc la case sunt mai mici. 141.000 de lei are de încasat Apă Canal de la făgărășeni. Și societățile au datorii către furnizorul de apă: 81.000 de lei este datoria totală, din care restanța pentru facturi mai vechi de 45 de zile este de 70.000 de lei.

„La persoane fizice urmărim plățile și îi debranșăm în caz de neplată, iar la agenții economici nu avem prea mulți în această situație, pentru că de fiecare dată acționăm și îi debranșăm. În ceea ce privește agenții economici, avem aceiași clienți care așteaptă să primească somația și apoi ,când mergem la debranșare, fug repede la casierie să plătească“, ne-a mai spus Vasile Manta, directorul societății Apa Canal Sibiu, Sucursala Făgăraș.

Reprezentanții societății Apă Canal Sibiu, Sucursala Făgăraș, spun că vor trece din nou la debranșări în perioada următoare, acolo unde sunt datorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.