Tradițiile noastre populare, duse de făgărășeni pe meleaguri străine

Dansurile populare, costumele tradiționale din Țara Făgărașului au fost prezente la un important festival organizat în Muntenegru. Iar acest lucru a fost posibil datorită Ansamblului Junii Becleanului de pe Olt, care a reprezentat România, dar și zona noastră la acest eveniment.

„Au fost 34 de persoane care s-au deplasat în Muntenegru la invitația celor de acolo, la un festival. În 28 și 29 iunie au avut loc parade și spectacole. S-au deplasat cu un autocar care a plecat din Beclean, cheltuiala a fost în întregime suportată de membrii care s-au deplasat. Eu personal nu am putut să merg pentru că e multă treabă aici la primărie, deși aș fi vrut să-i însoțesc. Ceilalți participanți la festival au fost din țări precum: Serbia, Bosnia și Herțegovina, Ucraina, Kosovo, Slovacia, Albania, Muntenegru, Bulgaria, Lituania și România. Din România doar Ansamblul Junii Becleanului de pe Olt a fost prezent. Au plecat în 26 iunie din Beclean și s-au întors în 2 iulie. Acolo s-au întâlnit și cu Dragoș Andrei Lăcraru care este secretarul 2 al Ambasadei României în Muntenegru.

Ne bucurăm că au reprezentat cu cinste Becleanul și România la aceste parade și spectacole ducând tradiția și folclorul pe meleaguri străine“, ne-a spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

Ansamblul din Beclean a fost însoțit de taraful ansamblului, dar și de reprezentanți ai Primăriei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.