Proiecte importante pentru dezvoltarea comunei Lisa

În comuna Lisa sunt foarte multe lucruri de realizat. De la lucrări care au fost lăsate în paragină de ani buni, clădiri unde nu s-au făcut investițiile necesare sau infrastructură precară. Și pentru că bugetul primăriei este destul de restrâns pentru investiții, autoritățile locale au apelat la  fonduri externe. În acest sens, de la începutul anului și până acum, au fost realizate și depuse spre aprobare șase proiecte de finanțare. Dacă vor fi aprobate, în comuna Lisa vor ajunge sume importante de bani pentru realizarea mai multor lucrări benefice localnicilor.

Cinci proiecte au fost realizate și depuse încă de la începutul anului prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

„La începutul anului, am depus cinci proiecte pe PNDL 2. Este vorba despre proiecte privind canalizarea comunei, realizarea unui pod de la Breaza care face legătura între Lisa și Breaza, un pod de 25 de metri lungime care este stricat de vreo 15 ani. Mai avem în intravilanul satului Lisa un pod care are 50-60 de ani și vrem să-l refacem. Mai avem un proiect pentru drumul comunal Lisa- zona turistică Lisa, DC75, pe care vrem să-l asfaltăm. Și cel de-al cincilea proiect este cel pentru realizarea unei baze sportive. Acum să vedem care din acestea vor fi finanțate, încă nu avem ordinele de ministru pe niciunul din ele. Sperăm să intre toate la finanțare“, ne-a spus Gheorghe Moga, primarul comunei Lisa.

Un alt proiect, de această dată cu fonduri europene și care are mari șanse să fie aprobat, este cel privind modernizarea și dotarea Căminului Cultural din Lisa. Căminul a beneficiat de reparații de-a lungul timpului, însă au fost doar mici investiții din bugetul local și care nu oferă localnicilor confort și utilitate la cote maxime. Dacă va fi aprobat acest proiect, suma de 1.800.000 de lei va ajunge la Lisa pentru modernizarea și dotarea clădirii la standarde europene. Proiectul este finanțat sută la sută din fonduri externe.

„Am depus chiar zilele trecute pe MDRAP, un proiect european de 1. 800.000 lei pentru căminul din Lisa pentru care avem un punctaj de 49 de puncte. Suntem 99% convinși că va intra la finanțare pentru reabilitare totală. Sunt multe probleme la cămin și de aceea ne-am gândit să depunem un proiect european, cu finanțare 100%. “, a mai spus primarul comunei Lisa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.