S-au afișat rezultatele la BAC. Topul liceelor din Făgăraș

 Astăzi, în jurul orei 12.00 s-au afișat rezultatele la Bacalaureat. 360 de absolvenți au susținut Bacalaureatul și în orașul nostru. Promovabilitatea pe Făgăraș este de 71,94%. Cea mai mare promovabilitate s-a înregistrat la Colegiul Național „Radu Negru“, dar și cea mai mare medie obținută la BAC. În schimb, cu procentul cel mai mic de reușită a acestui examen se află Colegiul „Aurel Vijoli“

Candidații la examenul de Bacalaureat au așteptat cu sufletul la gură afișarea rezultatelor programate astăzi până la ora 16.00. Acestea au fost făcute publice la centrele de examen, dar și pe site-ul Ministerului Edcației în jurul orei 12.00. Dacă unii s-au bucurat de rezultatele bune obținute și deja se pot bucura de vacanță, pe alții rezultatul i-a întristat și se gândesc deja la următoarea sesiune de toamnă unde speră că vor fi declarați admiși. În Făgăraș, în cele cinci licee, promovabilitatea a fost de 71,94%. Ca de obicei în fruntea clasamentului se află Colegiul Național „Radu Negru“ unde 97,95% din elevi au promovat examenul maturității. Din cei 147 de absolvenți înscriși la BAC, 144 au fost declarați admiși. Media cea mai mare a obținut-o Andreea Pandrea, respectiv 9,93.

Avem rezultate foarte bune. Avem 46 de elevi cu medii peste 9, un procent foarte mare ceea ce denotă o bună pregătire a elevilor, o bună îndrumare din partea cadrelor didactice și multe perspective care li se vor deschide de acum înainte“, ne-a spus Maria Racu, directoarea Colegiului Național „Radu Negru“.

Pe locul doi în topul promovabilității pe licee se află Liceul Teologic „Sf. Constantin Brâncoveanu“, cu un procent de 84%. 21 de absolvenți de liceu din cei 25 care s-au înscris la BAC au reușit să obțină notă de trecere. Media cea mai mare la acest liceu a fost obținută de Mihai Aslău, respectiv 9,60.

Ținând cont că procentul pe care l-am obținut la Bacalaureat este aproape de 90% pentru că sunt doi copii care vor face contestație și eu zic că au toate șansele să le fie admisă contestația și atunci sărim de 90%, consider că este un procent bun. Ceea ce mă mulțumește în mod deosebit este faptul că elevii noștri au luat note mari la Bacalaureat și în sfârșit la matematică într-adevăr avem și note de 10, multe note peste 9, ceea ce e un rezultat care e foarte bun și ne onorează și pe noi. Pe elevi vreau să-i felicit pentru aceste rezultate și să le mulțumesc pentru bucuria pe care ne-au făcut-o“, ne-a spus Michaela Judele, directoarea Liceului Teologic „Sf. Constantin Brâncoveanu“

Colegiul Național „Doamna Stanca“ a avut înscriși la BAC 97 de candidați din care 67 au fost declarați admiși, procentul de promovabilitate fiind de 69%. Media cea mai mare la acest colegiu a fost de 9,56 și a fost obținută de Maria Opriș.

La Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“ s-au înscris la examenul maturității 71 de candidați. 25 din aceștia vor primi diploma de Bacalaureat, procentul de promovabilitate la acestă instituție de învățământ fiind de 35,2%.

La Colegiul „Aurel Vijoli“ din cei 20 de candidați înscriși doar doi au reușit să obțină medie de trecere. Media cea mai mare la această unitate de de învățământ a fost de 6,70 și a fost obținută de Bobei Oana.

Tot astăzi, vor putea fi depuse contestatiile, intre orele 16:00 si 20:00. Acestea vor fi solutionate in intervalul 6-9 iulie, iar pe 10 iulie vor fi afisate rezultatele finale. 

Vezi AICI rezultatele pe județul Brașov

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.