Făgărașul prinde viață vara aceasta. Festivaluri, concursuri în fiecare weekend și nu numai

Făgărășenii vor avea parte de o vară plină de evenimente. Municipiul nostru va fi gazda mai multor festivaluri, concerte sau concursuri desfășurate atât la porțile Cetății Făgăraș, cât și în centrul orașului. Iar luna iulie abundă în astfel de evenimente.

Caravana eu sunt 12

Autoritățile locale, dar și reprezentanii instituțiilor subordinate administrației locale au pregătit pentru această vară o serie de evenimente menite să alunge monotonia din oraș și să creeze o atmosferă plăcută în această vară. În luna iulie, în fiecare weekend, vom avea  motiv de distracție și de petrecere a timpului liber într-un mod plăcut.

Distracția debutează chiar de joi, 6 iulie și este de această dată dedicată în special bărbaților. Caravana 12 Bergenbier poposește la Cetatea Făgăraș, de la ora 14.00.

„Garofița Pietrei Craiului“

Vineri, 7 iulie făgărășenii sunt așteptați la Festivalul Internațional de Folclor „Garofița Pietrei Craiului“, eveniment care promovează tradițiile și diversitatea culturală, oferind publicului o experiență multiculturală unică. Spectacolul va avea loc în Piața Republicii, începând cu ora 18:oo

Ediția din acest an celebrează 11 ani de diversitate culturală, reunind ansambluri de dansuri românești, minorități și comunități naționale (maghiară, germană) și ansambluri internaționale din Polonia (Folk Dance Group „Poznan”), Grecia (Ansamblul “Silogos Thrakon Komotinis”), Serbia (Ansamblul „KUD Prvi Partizan”), Bosnia-Hertegovina (“Ansambl Tenelija”) și Bulgaria (Ansamblul ”Vidin”). Încă de la primele ediții s-a dorit a fi un festival itinerant, care să promoveze în zone importante ale județului cultura tradițională a tarilor participante, dar si ”zestrea” neamului nostru, folclorul fiind cel mai bun element de integrare, de relaționare între popoare, etnii, regiuni și localități.

 

Trofeul Cetatea Făgărașului

În data de 8 iulie va avea loc Trofeul Cetatea Făgărașului, ediția a treia, un concurs de îndemânare auto.

Aflat la cea de-a șaptea ediție și pentru al treilea an consecutiv,  la FĂGĂRAȘ, în zona Centrul Vechi, cu start la ora 10:30, concursul se adresează tuturor pasionaților de automobilism, posesorilor de automobile de serie și de competiție.

Gazda evenimentului, Primăria Municipiului Făgăraș, puternic implicată în organizarea acestei competiții, alături de “GT Auto Club Sportiv” și ACR,  asigură toate condițiile de concurs, atât pentru piloții făgărășeni, cât și  pentru cei veniți din toată țara.

Iubitorii de senzații tari și amatorii de adrenalină vor putea urmări zeci de mașini special preparate pentru competiții auto, executând manevre de mare precizie și finețe printre jaloane, într-un ritm nebun, totul contracronometru. Pentru a-și dovedi îndemânarea, piloții trebuie să străbată traseul de concurs stabilit fără greșeală, contracronometru. Sunt invitați să se înscrie atât piloți experimentați, posesori de automobile de competiție, cât și șoferi amatori cu mașini de stradă, care vor să își pună la încercare reflexele și abilitatea la volan. Sunt bine-veniți tinerii peste 10 ani și șoferițele – care beneficiază de grupe de concurs speciale. La finalul competiției, vor fi desemnați și premiați, primii trei clasați pe grupe și clase, astfel:

 

  1. Grupa Debutanți (D) Clasa D1 – cu puterea până la 100 CP, Clasa D2 – cu puterea între 100 și 150 CP 2. Grupa Juniori (J) Clasa J1 – cu vârsta între 10 și 14 ani, Clasa J2 – cu vârsta între 14 și 18 ani
  2. Grupa Avansați (A) Clasa A1 – automobile cu cilindreea nominală până la 1600 cmc, Clasa A2 – automobile cu cilindreea nominală între 1600 și 2000 cmc, Clasa A3 – automobile cu cilindreea nominală între 2000 și 3000 cmc, Clasa A4 – automobile cu cilindreea nominală peste 3000 cmc
  3. Grupa Femina (F) Grupă unică rezervată concurentelor de sex feminin
  4. Grupa Modificate (M) – automobile modificate (caroserii ușurate substanțial, scurtate, alte motorizări, etc.).

De asemenea, se vor premia primii trei clasati Open, echipe și Cel mai bun timp al zilei.

Totodată, câștigătorii vor fi răsplătiți cu diplome, cupe, premii, vinuri spumante, înghețată și service de roți gratuit pentru toți piloții participanți în concurs.

Scopul evenimentului este atragerea pasionaților de automobilism, a posesorilor de automobile de serie sau de competiție, formarea și dezvoltatea abilităților specifice automobilismului. Pentru înscrieri în concurs și alte informații legate de IAC, fiecare iubitor de automobilism are la dispoziție pagina de web www.gtautoclub.ro.

 

Summer Fest –prima ediție

În 14-16 iulie șa Făgăraș se va organiza un nou eveniment. Este vorba despre prima ediție a festivalului Summer Fest. Pe scena ce va fi amplasată în parcarea stadionului municipal vor urca formații pop rock, folk, interpreți de muzică populară, teatru.

Patrula Airsoft România

Cetatea Făgărașului va fi loc de bătălie sâmbătă, 15 iulie în cadrul concursului Patrula Airsoft România. Evenimentul  este organizat de CLUBUL SPORTIV DE AIRSOFT BRAȘOV în colaborare cu PRIMĂRIA MUNICIPIULUI FAGARAS.

Patrula Airsoft este un concurs între echipe de jucători airsoft. Așadar în cadrul concursului desfășurat la Cetatea Făgărașului, concurenții vor avea de trecut mai multe probe cuantificate, În funcție de dificultate, cu un anumit punctaj fiecare. Concursul se va desfasura pe toata perioada zilei de sambata 15.07.2017, echipele intrand pe traseu la interval de 30-40 de minute. Concurentii vor avea de trecut mai multe probe cuantificate, in functie de dificultate, cu un anumit punctaj fiecare. Pe tot parcusul traseului echipele vor fi insotite de arbitrii care cronometreaza si puncteaza fiecare atelier in parte urmand ca la final sa se stabileasca castigatorii. Se vor premia atat ocupantii locurilor 1, 2 si 3 cat si cel mai bun comandant, medic, lunetist, grenadier, navigator sau puscas.

Pentru a se familiariza cu acest sport, pe tot parcursul zilei, va fi deschis un atelier de tir gratuit deservit de jucatori de airsoft experimentati. Aici se pot executa trageri cu diverse tipuri de replici in diverse modele de tinte si se pot afla detalii despre armele reale de tip M4, AK 47, SVD etc. Tot in aceasta zona se va organiza si un concurs pentru amatory.

Proud To Be Romanian

Cetatea Făgărașului va fi gazda evenimentului organizat de Proud To Be Romanian sâmbătă, 22 iulie 2017. Muzică medievala live, concert, expoziții de pictură, dar și multe alte surprize au pregătit organizatorii pentru această dată.

Murmur Festival

 Făgărașul va fi gazda unui nou festival intitulat Murmur Festival. Este vorba despre un eveniment organizat la Cetatea Făgăraș, în perioada 28-30 iulie, eveniment care va aduce laolaltă muzica electronică și live, workshop-uri tradiționale, costume și decorații autentice, spații amenajate special pentru artiști și concepte unice.

„Monocord, agenția specializată în evenimente de muzică electronică, a anunțat un nou concept și eveniment pentru vara anului 2017. Născut din dorința de a susține tradițiile și istoria locală, agenția organizează un festival într-una dintre cele mai spectaculoase locații din România: Cetatea Făgărașului.

Monocord își propune să valorifice potențialul acestei zone prin organizarea unui festival ce va avea loc între 28 și 30 Iulie 2017 și care va combina autenticitatea spațiului cu o abordare modernă. Festivalul Murmur va aduce laolaltă muzica electronică și live, workshop-uri tradiționale, costume și decorații autentice, spații amenajate special pentru artiști și concepte unice. Artizani locali vor putea să redea viață artei lor tradiționale, în timp ce decorul, moda și proiecțiile se vor axa în jurul tematicii autenticității moderne. Toate aceste elemente vor reda viața acestei locații inedite, oferind turiștilor și localnicilor șansa de a se bucura de muzică bună, un peisaj incredibil și o locație autentică. Murmur Festival înseamnă 3 scene în locații inedite ale cetății, muzică live, electronică, rock si hip-hop oferită de primii artiști deja confirmați: The Kryptonite Sparks, Cred Ca Sunt Extraterestru, Mr. Jurjak, Danaga, Toulouse Lautrec, Satellites, Next Ex, Dex, Baiatu de la parter, Ada Kaleh, Suciu, Charlie, Jay Bliss, Kike Mayor, Viktor Udvari, Mihai Pol, Radu Mirica, Toygun, De La Munte.

Mai multe informații despre bilete, line-up-ul complet și orarul festivalului sunt anunțate pe pagina Facebook (https://www.facebook.com/murmurfestival/) a evenimentului și pe website-ul Murmur (http://murmurfestival.com/).“ se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.

Și cel mai așteptat eveniment ,, Zilele Cetății Făgăraș,, se va desfășura în perioada  17-20 august. Cu detalii despre acest eveniment vom reveni în zilele următoare.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.